реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Якщо німіють руки...

Щоранку прокидаєтеся із затерплими кистями рук? Чи відчуваєте поколювання, ніби відлежали руки, яке поступово проходить? Найімовірніше, це прояви шийного остеохондрозу. Самолікування тут не допоможе (самомасаж тільки знімає симптоми).

Відвідайте невролога, радить Чернігівська обласна газета "Біла хата", саме лікар може встановити точну причину недугу і призначить вам ліки, що поліпшують кровообіг, масаж, порадить гімнастичні вправи. Не задавнюйте хворобу, обов’язково займіться собою найближчим часом.

А поки що опануйте кілька нескладних вправ і скористайтеся ними для поліпшення самопочуття. Їх варто робити щоранку, можна навіть не встаючи з ліжка.

Приберіть подушку з-під голови, лежачи на спині, витягуйте по черзі ноги і зчеплені разом руки, начебто розтягуєте власне тіло.

Лежачи на спині, зчепіть замком руки на шиї, повільно піднімайте і опускайте голову, потім підніміть голову і нахиляйте її в різні боки так, щоб розтягувалися бічні м’язи шиї.

Лежачи на спині, підніміть ноги і постарайтеся «скластися» вдвоє, розтягуючи хребці поперекового відділу хребта.

Подібні вправи на розтягнення ви можете придумати і самі. Головний принцип: виконувати все повільно, ні в якому разі не робіть різких рухів! І саме розтягнення виконуйте дуже акуратно, не кваплячись, щоб не ушкодити шийних хребців, зв’язок і м’язів.

Спочатку виконуйте не більш як 5 вправ, і якщо не буде ускладнень, то кількість вправ поступово збільшуйте.

Але не забудьте, що консультація в лікаря все-таки необхідна. Він має визначити стан відділу хребта і які рухи потрібно робити. Інколи деякі вправи, наприклад, спрямовані на шийні хребці, не можна робити, щоб не погіршити ситуації.




Теги:німіють руки, вправи на розтягнення, поперек, шия, м'язи



Коментарі (0)
avatar