реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Якими мають бути характеристики ноутбука, щоб на ньому було приємно працювати

Продавці консультанти в магазинах далеко не завжди можуть підібрати ноутбук, який буде повністю задовольняти вимоги покупця під час користування. Їм треба продати товар, а яким цей товар буде, вже неважливо. Тому найкращий спосіб придбати “машину”, що повністю відповідатиме очікуванням — розібратися в характеристиках та використати свої знання під час вибору.

Те, якою має бути модель, щоб на ній було приємно працювати, залежить від завдань, що перед нею ставляться, та способу її використання. Якщо ви розберетеся в цьому, то зможете купити ноутбук у Києві, який не лише вас задовольнить, але й не коштуватиме всі гроші світу. Тобто, на чомусь у вас вийде й зекономити.

Процесор та оперативна пам’ять

Всі ці компоненти важливі. Процесор — це мозок і серце будь-якого ноутбука. Від його моделі та потужності залежить складність завдань, які він буде виконувати. Його задача полягає у виконанні обчислювальних операцій під час роботи тих чи інших програм, додатків і сервісів. І чим він потужніший, тим більше операцій виконуватиме. Це дуже важливо під час роботи “важких” програм.

Серед характеристик процесора важливо враховувати:

  • Кількість ядер. Чим більше, тим краще, оскільки загальне навантаження розподіляється між ядрами.
  • Максимальна тактова частота. Вимірюється в мегагерцах (МГц) або в гігагерцах (ГГц). Чим більший цей показник, тим більше обчислювальних операцій виконуватиме CPU.
  • Технологічний процес. На процесорі встановлено мільярди напівпровідників (транзисторів). Саме між ними під час роботи передаються електричні імпульси. Чим більше цих транзисторів, тим швидше проводяться обчислювальні операції. Техпроцесом називається відстань між напівпровідниками, яка зменшується пропорційно збільшенню кількості напівпровідників. Відповідно, процесори з меншим техпроцесом працюють швидше і продуктивніше, менше гріються та більш енергоефективні.

Оперативна пам’ять відповідає за тимчасове зберігання інформації в момент її обробки. Тобто, коли ви запускаєте якусь програму чи гру, то все, що ви робите та бачите на екрані, зберігається саме в оперативці. Відповідно, чим більше ресурсів потребує поточна операція, тим більшою має бути пам’ять. Швидкодія оперативки вимірюється в МГц чи ГГц. Якщо вам важливо, щоб ноутбук працював швидко, вибирайте модель, де цей показник більший.

Відеокарта та екран

Відеокарта відповідає за обробку картинки та подальше її виведення на екран, що також потребує ресурсів. Вона має свій обсяг, що використовується для зберігання даних, та частоту, яка відповідає за швидкість виконання операцій. Відповідно, чим важчі задачі, тим вищими мають бути ці показники.

Відеокарта може бути інтегрованою та дискретною. Перша вбудована в процесор та використовує ресурси оперативної пам’яті, друга є окремим модулем та працює автономно. Кращими вважаються другі.

Серед характеристик екрану варто враховувати його тип та роздільну здатність. Існують дисплеї, створені на базі матриць TN, IPS та VA. Перші найпростіші і найдешевші, але демонструють найгіршу передачу кольорів (немає соковитості та насиченості). Другі і треті більш дорогі, але зображення в них набагато приємніше. Також є ноутбуки з сучасними OLED-дисплеями. Зображення в них найкраще, ціна відповідна.

Роздільна здатність визначає загальну кількість пікселів на екрані. Картинка на моделях з більшою роздільною здатністю чіткіша та деталізованіша.

Вибрати ноутбук за цими характеристиками можна на сайті інтернет-магазину Алло, де вказана вся основна інформація про моделі, що продаються. Також рекомендуємо звертати увагу і на інші параметри, якщо ви хочете, щоб гаджет задовольняв ваші потреби максимально.






Коментарі (1)
avatar
1
Що стосується ноутбуків, то мені здається в цьому питанні варто вибрати тільки самий якісний і надійний варіант. Я ось, наприклад купила в магазині iLounge MacBook Air 13.6" https://ilounge.ua/ua/catalog/macbook-air-m2 і не жалю, тому що за нормальні гроші отримала в розпорядженні топову техніку.
avatar