реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Який бортовий номер у челябінського метеорита?

Російські ЗМІ припускають, що замість метеорита над Челябінськом могла вибухнути ракета.
Про це "Новая газета" пише в статті "А який бортовий номер був у метеорита?".

"Я не ракетник. Я філолог. Відтак, як у філолога, у мене декілька питань до ракетників (і міністра оборони) з приводу метеорита біля Чебаркуля", - пише в авторській колонці для видання відома журналістка Юлія Латиніна.

"Питання перше: чому метеорит летів у напрямі від Єланського полігону до Чебаркульського полігону? Питання друге: чому він летів якщо не паралельно землі, то за траєкторією, яка скоріш схожа на траєкторію ракети, ніж метеорита? Питання третє: чому метеорит залишав за собою хвіст, схожий на хвіст від ракетного палива? Питання четверте: чому вибух метеорита був схожий на самоліквідацію ракети в ході нештатної ситуації, що виникла при запуску? Питання п'яте: чому у пошуках метеорита бере участь така фантастична кількість військових? 8 літаків, 20 тис. ментів і солдатів, тисячі одиниць техніки? (Воронку, наприклад, виявили танкісти.) Бояться, що хтось знайде на шматку метеорита бортовий номер?", ставить питання журналіст.

За даними видання, на Єланському полігоні увесь тиждень йдуть навчання. "Вони навіть в новини потрапили через НП: солдатові прилетіло снарядом із танка", - пише НГ.

У новинах з'явилися повідомлення, що слід від метеорита сфотографував європейський супутник Meteosat за допомогою приладу SEVIRI. "На жаль, на картинці добре видно, що супутник сфотографував шлейф метеорита в атмосфері. У космосі він його чомусь не сфотографував", - задається питанням видання.

"Наших військових можна зрозуміти. Там вже декілька десятків (говорять, і про сотні) потерпілих. Якщо це ракета, їм висунуть мегатонні позови. Не кажучи вже про те, що усі чесатимуть зуби об російський безлад", - резюмує газета.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, о 7.45 мск на території Уральського федерального округу - в Курганній, Челябінській, Свердловській, Тюменській областях, а також на території Казахстану пройшов метеоритний дощ, внаслідок чого були зафіксовані часткові руйнування верхніх поверхів будівель. У результаті постраждали близько 1000 людей, із них 200 дітей.

МНС за результатами обстеження на місцях заявило, що радіаційний фон в нормі, об'єкти енергетики, зв'язку, транспортна інфраструктура, життєзабезпечення населення функціонує. Було зафіксовано підвищене навантаження на мобільний зв'язок, але це питання врегульоване і зв'язок поновлено.

МНС заявило, що усі сили і засоби - це понад 20 тис. осіб, приведені в підвищений рівень готовності.

Пізніше в п'ятницю колонку Латиніної про метеорит, опубліковану на сайті "Новой газеты", видалили. Як пояснили в редакції видання, це було зроблено на прохання автора.

У НГ повідомили, що у журналістки з'явилася свіжа інформація щодо події. У зв'язку з цим вона готує новий матеріал, який планує опублікувати 16 лютого.

Укрінформ



Теги:Ракета, метеорит, Челябінськ, Юлія Латиніна, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
CЛЕД ОТ МЕТЕОРИТА НУ ОЧЕНЬ ПОХОЖ НА СЛЕД ОТ ПАДАЮЩЕЙ РАКЕТЫ.ВСПОМНИТЕ КОГДА В АМЕРИКЕ РАКЕТА С АСТРОНАВТАМИ ВЗОРВАЛАСЬ В ВОЗДУХЕ ПОСЛЕ СТАРТА. СЛЕД ОЧЕНЬ ПОХОЖИЙ.Я ВАМ СКАЖУ-БЕЗ ТИМОШЕНЧИХИ СДЕСЬ НЕ ОБОШЛОСЬ.
avatar