реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Які економічні переваги має Срібнянська громада?

Робоча група з розробки Стратегії розвитку громади до 2027 року завершує підготовку соціально-економічного аналізу та результатів опитування мешканців громади та підприємців. Ці матеріали – частина майбутньої Стратегії розвитку.

Про це сьогодні говорили на онлайн консультації Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» для фахівців селищної ради, яку провів Володимир Бойко, експерт з розробки стратегій місцевого розвитку Програми.

«Ми зібрали статистичну інформацію про громаду, проаналізували економічні показники, провели опитування мешканців та бізнесу – і цей масив інформації зводимо у єдиний документ. І вже зараз ми бачимо наші переваги та слабкі сторони», - наголосила Ірина Мартинюк, секретар Срібнянської селищної ради.

Громада має значний потенціал розвитку сільського господарства, туризму, підприємництва сфери обслуговування. Формування фермерського пласту сільськогосподарського бізнесу, а також у сфері послуг дозволить активізувати населення, створити нові робочі місця та модернізувати наявні бізнеси, зокрема у питаннях логістики, використані сучасних аграрних технологій та співпраці між підприємцями.

«На цьому етапі важливо правильно ідентифікувати сильні сторони громад. І вже надалі стратегування допоможе сформувати механізми розвитку цих сильних сторін. З іншої сторони, соціально-економічний аналіз дозволяє побачити проблеми. І сьогодні ми вже знаємо, що для розвитку туризму нам варто продумати логістику та інформаційну роботу із мандрівниками», - наголосив Володимир Бойко, експерт з розробки стратегій місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою».

Дані опитування підприємців громади показали низку проблем, які перешкоджають розвитку бізнесу. Зокрема опитування показало, що на думку підприємців близько 35% бізнесу громади працює в «тіні». Крім того, бізнес зацікавлений у налагодженні сталої комунікації із владою громади. Виходячи з цих даних у громаді планують створити раду підприємців.

Нагадаємо, що Програма «U-LEAD з Європою» надає консультативну підтримку Срібнянській громаді у процесі розробки Стратегії розвитку.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Дмитро КЛИМЕНКО



Теги:Дмитро Клименко, Срібне, ОТГ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar