реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Як зелені за ялинки хабарі на Чернігівщині брали (оновлено)

4 січня 2013 року на офіційному сайті УМВС Чернігівської області одночасно з’явилися два повідомлення: «Посадовцю не вдалося зробити собі подарунок на свята» та «На Чернігівщині завершилася операції «Ялинка-2012».
У першому повідомленні мова йшла про 49-річного «головного спеціаліста одного з управлінь в Чернігівській області мешканця Менського району», якого «на центральній вулиці міста Чернігова було затримано за вимагання та отримання від фізичної особи хабара в сумі близько 4 тисячі гривень».


Зловмиснику було оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара) - карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Останній був затриманий в порядку, визначеному статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У другому повідомленні мова йшла про «активізацію оперативно-службової діяльності, спрямованої на виявлення фактів незаконної порубки та реалізації дерев хвойних порід, розкрадання іншої лісопродукції з боку матеріально-відповідальних осіб, викриття зловживань та хабарництва з боку службових осіб держлісгоспів області».
Якщо повідомлення про хабарника залишилося непоміченим друкованими засобами інформації, то інформацію про операцію «Ялинка-2012» передрукували декілька обласних газет.

Чому ж інформація про хабарника, спійманого на гарячому під час оперативно-профілактичної операції «Ялинка-2012», не викликала цікавості у ЗМІ?

Можливо тому, що спійманий на хабарі спеціаліст Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області, який працює по Менському, Корюківському, Сосницькому, Щорському, Городнянський районах, є депутатом Менської районної ради по списку Партії Зелених України?

Не виключено, що подіяли дружні стосунки з журналістами його безпосереднього начальника Сергія Гороновича. Чернігівці пам’ятають, як той разом з керівником обласної організації Партії зелених України Леонідом Бурковським неодноразово балотувався по списку ПЗУ до чернігівських міської і обласних рад. До речі, головний зелений області працює начальником Державної екологічної інспекції у Чернігівській області.

Як би там не було, але відпущений через два дні під підписку про не виїзд чиновник, якому «оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара) за даними офіційного сайту Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області продовжує і далі працювати на своїй посаді.

Сергій Соломаха





P.S. Як реагування на цю публікацію на офіційному сайті Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області зранку 17 січня 2013 р. зникла інформація про посадовця, якому "оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара)."
В той же час ніякої офіційної інформації про те, чи продовжує працювати на своїй посаді цей чиновник керівництво Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області не оприлюднило.


Л.Бурковський і С. Горонович в м.Мена, 24 листопада 2012 р.



Офіційний агітаційний інформаційний плакат начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області С.Гороновича на виборах до Чернігівської обласної ради 31 жовтня 2010 р., Деснянський район м.Чернігова


P.S.S. На інформаційному плакаті помилково вказані дата народження, насправді 15 травня 1955 року та назва ВУЗу, диплом якого у 1989 році отримав С.Горонович, а саме: Чернігівський державний педадогічний інститут(заочно) за спеціальністю - загально-технічні дисципліни і праця.
Крім того не вказано коли головний еколог і захисник навколишнього середовища області закінчив (заочно) Дмитрівський рибопромисловий технікум за спеціальністю - іхтіологія і рибоводствло - у 1982 році.








Коментарі (3)
avatar
1
Журналістикою і не пахне. 1 - загловок (ЗЕЛЕНІ У МНОЖИНІ), 2- виділення ПРІЗВИЩ в матеріалі, 3 - зрізвише зломисника не назване. 4 -таким чином Соломаха зводить рахунки з Гороновичем зі звільнення його дружини. Конфлікт інтересів. А хабарник має пбути покараним.
avatar
2
Савенку Перед тим, як додати коментар ,читаєте його? Помилка на помилці. А такий шанований журналіст!!!!
avatar
3
За української  демократії принцип невідворотності покарання за злочин не діє, а правосуддя - вибіркове.
avatar