реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Як заробляє екологічна інспекція

Протягом січня інспекторським складом Державної екологічної інспекції у Чернігівській області проведено 97 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства України на 56 об’єктах різної форми власності, з них комплексно 44.

За результатами перевірок складено 117 протоколів про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 111 осіб. Матеріали 6-ти справ передано у судові органи та 6-ти - у правоохоронні органи.

Загальна сума накладених штрафів склала 14,943 тис.грн., стягнуто 17,221 тис.грн., у тому числі при проведенні перевірок:

- у сфері поводження з відходами до адміністративної відповідальності притягнуто 50 осіб. Накладено штрафів на суму 6,409 тис.грн., стягнуто 8,976 тис.грн.;
- у сфері державного контролю за тваринним світом до адміністративної відповідальності притягнуто 24 осіб. Накладено штрафів на суму 3,468 тис.грн., стягнуто 1,360 тис.грн.;
- у сфері державного контролю по забрудненню атмосферного повітря до адміністративної відповідальності притягнуто 19 осіб. Накладено штрафів на суму 3,060 тис.грн., стягнуто 3,774 тис.грн.;
- у сфері державного контролю за водними ресурсами до адміністративної відповідальності притягнуто 11 осіб. Накладено штрафів на суму 1,445 тис.грн., стягнуто 2,890 тис.грн.

За результатами інспекційної діяльності у січні, пред’явлено 8 претензій та позовів за екологічні збитки на загальну суму 8,243 тис.грн.

Загальна сума розрахованих збитків, завданих навколишньому природному середовищу, становить 125,512 тис.грн.

За поточний період Державними інспекторами відділу екологічного та радіологічного контролю на митній території Чернігівської області перевірено 4576 одиниць пересувних транспортних засобів та 3130 вагонів.

Здійснено екологічний контроль 12257,6 тон вантажів та радіологічний контроль 240828,0 тон вантажів.

Тетяна Войтенко,
прес-служба Держекоінспекції у Чернігівській області





Коментарі (1)
avatar
1
Цікаво, а чи бував хтось їз екологічної інспекції в районі Чернігівської ТЕЦ? Чи бачив хтось із екологічної інспекції, яка хмара пилу стоїть над цехом ТЕЦ і як ця хмара поступово з"їдає легені людям, що мешкають поруч? ТЕЦ працює із 1961 року і до приходу в керівництво фірми " Тех-Нова" такої хмари не було. Процес отримання електричної енергії шляхом спалюваня вугілля за всі ці роки не змінився, то в чому причина? Я впевнений, що причина в хазяєвах ТЕЦ. Їм наплювати на людей, головне гроші, гроші, гроші.....І єкологічна інспекція цього не бачить!!!
avatar