реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Як загинув герой Ічкерії та України

Герой Ічкерії і борець за свободу України, генерал Іса Мунаєв загинув в ході боїв під Дебальцево, повідомив нардеп Семен Семенченко, передають Патріоти України.

«Загинув мій бойовий товариш, воїн з великої літери, бригадний генерал Ічкерії Мунаєв Іса. Я не хотів нічого писати, занадто багато було втрат в останні дні, занадто великий контраст між фронтом і тим, що я бачу в тилу. Але розповісти про його останній бій я повинен, як і повинен виконати слово яке йому дав – допомогти легалізувати батальйон “імені Джохара Дудаєва”. Тепер це те, що я і Адам, заступник Іси по батальйону повинні довести до кінця.

У Дебальцевому назрівав черговий котел. Терористи і війська РФ намагалися прорвати лінію ротних опорних пунктів в районі Чорнухине. Працювали гради, виходили танки на пряму наводку, працювали міномети, постійні атаки на опорні пункти стали безперервними. Казки про “наш контроль” над Вуглегорськом закінчилися серйозними боями, в яких загинули 4 бійців “Донбасу” і 12 воїнів ЗСУ. У вирішальний момент з’явилася інформація про те що 14 танків РФ пішли від Єнакієве до Вуглегірська.

Батальйон “Світязь”, скориставшись відволіканням сил противника, вийшов з оточення. Артилерія ВСУ завдала удару по лісу вище Вуглегірська і звідти вийшло 16 танків РФ і перейшли в безпечний район. Стало абсолютно ясно, що якби взяли Вуглегірськ регулярні війська РФ, зачинили б пастку.

І тут подзвонив Іса. Подзвонив і запропонував допомогу. Я не маю права зараз писати про інші обставини тих днів. Але ситуація була багато гірше. Іса пропонував допомогти напередодні, в день штурму Вуглегірська. Але він вже дав слово, що допоможе в районі Бахмутовскої траси, де всі чекали наступу супротивника. А слово Іса тримав

Він прибув до Дебальцеве з своїми бійцями. У батальйон Іси виходили нохчи, росіяни, українці, грузини. Мало зброї, але багато духу. У штабі ЗСУ зраділи Ісі і було прийнято рішення про те що Донбас і батальйон імені Дудаєва сформують дві групи винищувачів танків які зупинять штурми опорних пунктів. Треба відволіктися на процедури, допишу трохи пізніше», – зазначив Семен Семенченко. Патріоти України



Теги:донбас, Семен Семенченко, російсько- українська війна, Ічкерія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar