реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Як вибрати бюджетний смартфон

Обираючи бюджетний смартфон ми хочемо не переплачувати за додаткові функції. Головна перевага бюджетних моделей — ціна, висока автономність, а також хороша продуктивність. Як обрати якісний девайс та на що звернути увагу при купівлі, читайте в нашому матеріалі.


Дисплей
Майже усі сенсорні телефони бюджетного сегменту оснащені IPS-екранами. Вони гарантують широкі кути огляду, гарну контрастність та високу кольоропередачу. Найчастіше зустрічаються моделі розміром від 4.5 до 6 дюймів. При купівлі віддавайте перевагу гаджетам з більшим екраном та роздільною здатністю. Це забезпечить комфортне користування пристроєм.

Для чіткішої картинки обирайте роздільну здатність екрану HD або Full HD. Зазвичай, дешеві сенсорні телефони комплектуються HD-дисплеями. Вони забезпечують високу якість зображення та витрачають мінімум енергії.

Технічні характеристики
В магазинах Київстар представлено широкий асортимент бюджетних моделей для будь-яких цілей. Швидкість роботи програмного забезпечення девайсу та продуктивність напряму залежать від встановленого процесора. Тут важливими параметрами є: частота роботи процесору та кількість ядер. Чим більша кількість ядер і вища частота процесора, тим швидше працюватиме смартфон.

Об’єм оперативної пам'яті також впливає на продуктивність. Туди завантажуються дані з оброблених програм на телефоні та різноманітні динамічні дані. Принцип роботи такий, як і в процесора, тому беріть якомога більший.

В бюджетних моделях поширені модифікації з 4 ГБ оперативної пам'яті та чотирьохядерні процесори. Такої потужності вистачить для простих задач і не надто вимогливих ігор.

Камера
Недорогі смартфони найчастіше обладнанні простими камерами — від 5 до 8 Мп. Виробник намагається скоротити витрати, щоб випустити дешеву модель. Але такої роздільної здатності буде достатньо для повсякденних потреб, особливо для робочого телефону.

Іноді виробники встановлюють кілька камер на задню панель: основну і допоміжну для ефекту розмиття фону. Також іноді використовується спеціальний ширококутний модуль для створення панорамних знімків.

Обсяг пам'яті
Для швидкої та комфортної роботи девайсу обирайте сенсорні телефони з вбудованим об'ємом внутрішньої пам'яті від 16 Гб та можливістю розширення. Цього вистачить для стандартних функцій. Зберігати мультимедійні файли можна на SD-картах або хмарних сервісах. До слова, найчастіше бюджетні моделі гібридні — дві SIM-карти або SIM-карта + карта пам'яті.

Автономність
Один із найважливіших параметрів при купівлі смартфона — ємність аккумулятору. Усі сенсорні телефони нового покоління оснащені енергозберігаючими технологіями, що дозволяє істотно збільшити час роботи. Для того, щоб гаджет працював увесь день без підзарядки, обирайте батареї від 3000 мАч.
Додаткові функції
Все частіше в недорогі девайси вбудовують модуль безконтактної оплати — NFC. Що може робити цей чіп:

Сплачувати покупки та проїзд у громадському транспорті.

Бути терміналом перевірки балансу чи поповнення карти.

Ключем безпеки для розумного будинку або автомобіля.

Сенсорні телефони бюджетного сегменту ідеально підходять для роботи, навчання або розваг. Обирайте той, що підійде саме вам, спираючись на поради з нашої статті.






Теги:Київстар, смартфон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar