реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Як українець побив російського "вітязя"

Володимир Кличко у Москві здобув перемогу над росіянином Повєткіним. Цікаво, що гімн України виконала кримська татарка Джамала, а гімн Росії - єврей Йосип Кобзон.

З перших секунд стартового раунду "Російський витязь" пішов в атаку, але удари йшли або в захист, або в корпус. Володимир ж почав бій від оборони, завдавши кілька ударів в обличчя росіянину. З середини першого раунду Повєткін почав діяти за правилами боротьби, кілька разів спробував схопити Володю за корпус.

На початку другого раунду Володя влучив потужним ударом в обличчя супернику. Той намагався кожну атаку закінчити клінчом. А кінцівка другого раунду увінчалася ударом Володі у скроню росіянина, після якого Повєткін впав. Але зміг піднятися і продовжити бій.

Третій раунд знову почався з швидких проте безпечних атак росіянина. Володя провів раунд в захисті - нічого не дав зробити супернику, але й сам зайняв позицію вичікування.

Четвертий раунд пройшов у спокійному темпі.

А у п'ятому Повєткін знову поліз "штурмувати" Кличка. Володя ж пасивно діяв в атаці, викидав небагато ударів, але й нічого не пропускав. До того ж, Кличко впевнено лідирує за очками.

У шостому раунді, після удару Кличка, над правим оком Повєткіна з'явилася гематома. "Запливає" око "Витязя". Протягом раунду спортсмени більше клінчували, ніж боксували.

Переломний ж момент бою відбувся у сьомому раунді. Володимир почав атакувати і Повєткін двічі опинявся у горизонтальному положенні. На останній хвилині раунду Повєткін ще раз впав після правої бомби Володимира, але зміг піднятися.

У восьмому раунді "Витязь" не пропустив жодного небезпечного удару, зосередившись на оборонних діях. Володимир не поспішає "добивати" суперника.

Дев'ятий раунд - Повєткін намагається атакувати, адже за очками немає шансів виграти, і пропускає кілька дуже потужних ударів в голову.

У десятому ж раунді голова Повєткіна перетворилася на мішень. Олександр пересувався по рингу без захисту, проте Володя не поспішає закінчувати бій. Наприкінці раунду Повєткін провів непогану контратаку, кілька разів пробивши в корпус Володі.

На початку 11-го раунду Володя похитнувся після удару лівою росіянина. В кінці раунду рефері зняв очко з Володі за поштовх суперника.

В заключному раунді Володимир дуже надійно зіграв у захисті, і не дав супернику жодного шансу для перемоги нокаутом. У середині раунду бій переривався на кілька секунд через порвану рукавичку росіянина.

Останні секунди бою пройшли в атаках "Витязя", але всі удари були в "молоко".

Володимир впевнено виграв бій одностайним рішенням суддів. Тепер Володимир є єдиним чемпіоном за версією Всесвітньої боксерської асоціації, продовжуючи володіти поясом суперчемпіона WBA.

Нагадаємо, що цей бій двічі скасовувався. Нарешті, з третьої спроби Володимир таки дочекався Повєткіна в ринзі. І впевнено побив його...
Нагадаємо, цей бій мав відбутися ще у грудні 2008 року... У квітні 2013 року промоутери Повєткіна виграли торги на право організації бою з Кличком за 23 мільйони доларів.

Розподіл гонорару за бій пройде за схемою "75 на 25 " відсотків на користь Кличка. Таким чином Кличко отримає близько 17 мільйонів доларів, Повєткін - трохи більше п'яти мільйонів.
Досі Повєткін виграв усі 26 боїв (18 з них - нокаутом), а Кличко-молодший здобув 60 перемог (51 - достроково) і зазнав три поразки (всі - нокаутом).

За газетою "Експрес".




Теги:Україна - Росія, бій Кличко- Повєткін, бокс


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Володимир Кличко подав приклад усім українцям у професійності.
avatar
2
Окрім непрофесійності, більшості українців притаманні багато всяких"не...", що робить нашу націю в цілому не надто привабливою і бідною. 
Чому б "Просвіті" не взятися за викорінення негативних рис українського менталітету і наблизити наш народ до розвинутих, просвічених і багатих народів?
avatar
3
Це Ви вже занадто, друже, критикуєте нас. І вже зовсім неприйнятно "викорінювати" риси менталітету. Наш характер дозволяє досягти безпрецендентного успіху, якщо проявляючи винахідливість будемо поважати Закон і Порядок. Ніде правди діти - сучасна "Просвіта" в цьому не на висоті, але й крім неї багато організацій - хіба-що на папері. Не звикли ми об'єднуватися, як це "вкорінити"?
avatar
4
Те як виконувала гімн України ця татарка - просто ганьба. Невже не знайшлося притомного співака(чки)? Плюс багато кацапів сиділи під час нашого гімну. Гниди азіатські...
avatar
5
«Сначала они пи**ят наш газ, а потом - и наших витязей!» ©
avatar
6
А мені сподобався Гімн у виконанні Джамали, було зворушливо.
avatar