реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Як у Ічні зневажили "афганців"

Більшості ветеранів-афганців, особливо тим, хто першими повернувся живими до свого дому, знайомий вислів «кабінєтних грамотєєв»: ми вас туди не посилали. За часів незалежної України, вже незалежні «кабінетні грамотії» говорили, що держава Україна в Афганістані не воювала.

І от зараз, коли виповнилося 25 років з дня закінчення афганської бійні, коли сивочолі учасники бойових дій всіх локальних конфліктів сподівалися почути хоча б добре слово від керівників району на урочистому зібранні, які відбулися як в обласному центрі, так і в усіх районах області, Ічнянська районна влада навіть не запросила учасників бойових дій на урочисте засідання з нагоди цієї дати, тим самим просто плюнула ветеранам в лице.

Ми вже не говоримо про те, що інвалідам – афганцям районна влада не надала жодної копійки матеріальної допомоги, хоча це свідчить або про небажання районних керівників цим займатися, або про те, як таких керівників поважають ті люди, які можуть таку допомогу надати, якщо районна казна пуста. Однак не гроші головне, а людське відношення до тих, хто не по своїй волі ризикував власним життям, гідно виконуючи накази Батьківщини у вирі міжнародних військових конфліктів.

Ми, учасники бойових дій, глибоко обурені такими безвідповідальними діями керівництва Ічнянського району і вимагаємо покласти край такому зневажливому відношенню не тільки до нас, а і до всіх ветеранів локальних війн, що проживають на території району. Ганьба таким керівникам.

Ми сподіваємось, що посадові особи, як Чернігівської області, так і адміністрації Президента почують нас і зроблять певні висновки.

Прикро, що День вшанування учасників бойових дій на території інших держав в Ічнянському районі по відношенню до самих учасників бойових дій звівся до кількахвилинного мітингу біля монументу загиблим в Афганістані землякам. Навіть пам’ятні медалі ветеранам не дозволили вручити!

Прикро, що голова РДА виголосив свою промову без пропозиції вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання, а голова районної ради, який вів мітинг, вже по його завершенні також не зміг би запропонувати вшанувати пам'ять хвилиною мовчання, якби ветеран В.Іващенко не обурився і не запропонував це зробити.

Прикро також те, що таку неповагу до учасників бойових дій на території інших держав району, керівництво району впроваджує з 2011 року і до пропозицій самих учасників бойових дій, зокрема районної Спілки ветеранів Афганістау, для достойного проведення цих заходів – не дослухається.

Недарма в народі кажуть, що в морально убогих людей, навіть якщо вони є представниками влади, немає майбутнього. І з цим важко не погодитись. То чи потрібна ветеранам така влада?

Учасники бойових дій в ДРА Ічнянського району:
Віктор Іващенко, Василь Карапиш, Іван Магдибор, Григорій Остапець,
Анатолій Шкібтан, Микола Бобров, Володимир Полтавський.



Теги:Ічня, ветерани, афганці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar