реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Як правильно робити покупки в Чорну п'ятницю

Щороку населення багатьох країн світу чекає кінця листопаду. Адже саме в цей час практично в усіх магазинах проводиться масштабний розпродаж і надаються максимальні знижки. Падіння цін можна впевнено назвати аномальним, оскільки іноді розмір знижок сягає 90%. Тому не дивно, що Чорну п’ятницю так люблять і чекають люди на різних континентах.

Як з’явилась назва легендарного розпродажу

Існує кілька варіантів появи назви «Чорна п’ятниця»:

  • У бухгалтерських книгах чорним кольором записували прибутки, тоді як збитки — червоним. Позитивний баланс так і називали: in the black. Після розпродажів цифри частіше були «чорними».
  • Напередодні футбольного матчу в 1960-х роках, наступного дня після Дня подяки до Філадельфії завітало багато гостей. Через велику кількість транспорту і людей на дорогах міста, а також магазинних крадіїв поліціянти працювали без вихідних. Саме вони назвали п’ятницю «чорною». А асоціація з розпродажами з’явилась пізніше.

Як щороку проходить Black Friday

У Блек фрайдей магазини в різних містах світу відкриваються близько п’ятої ранку й навіть опівночі. Окремі торгові точки пропонують рекордні знижки першим покупцям. Тому люди займають черги до магазинів заздалегідь, щоб спіймати найкращі ціни. Розпродаж не обмежується одним днем. Він триває близько тижня, а подекуди й довше. Щоб здійснити вигідні покупки, деякі споживачі навіть беруть на роботі вихідні.

Придбати будь-який товар за суперціною під час грандіозного розпродажу пропонують не тільки офлайн-магазини. Цього року ви знову знайдете цікаві знижки на Чорну п'ятницю 2022 на Allo.ua. Вам не доведеться прокидатися з першими півнями, щоб зайняти місце в черзі до магазину. Можна заздалегідь ознайомитись із товаром, обрати необхідні позиції, щоб у «день ікс» швидко оформити замовлення.

Як правильно робити покупки в Чорну п’ятницю

Попри те, що встояти перед вигідними пропозиціями досить складно, робити покупки слід розумно. До дати гігантських знижок краще підготуватись заздалегідь:

  1. Скласти перелік необхідних покупок. Рекомендуємо додати до переліку як найближчі, так і довгострокові цілі. Можна придбати брендові кросівки на весну, велосипед, електросамокат на теплий період року та непогано заощадити.
  2. Обрати магазини. Потрібно визначитися не лише з торговими точками, а й вивчити їхній асортимент, відібрати товари, які хочете придбати. Бажано підписатись на розсилку вибраних магазинів, щоб одним з перших дізнатися про початок розпродажу.
  3. Сформувати бюджет. Не зайвим буде продумати, яку суму ви готові витратити на потрібні речі. Дехто відкладає гроші на Чорну п'ятницю за кілька місяців до події.

Правильно обравши тактику покупок на Блек фрайдей, можна пристойно заощадити на придбанні потрібних речей.






Коментарі (0)
avatar