реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Як правильно доглядати за акумулятором телефона

Батареї дуже часто називають найслабшою ланкою в конструкції смартфонів. На даний момент технологія їх виробництва розвивається дуже повільно. Продуктивність пристроїв постійно зростає, відповідно збільшується і витрата енергії, а ось ємність літій-іонних акумуляторів залишається на місці. Тому варто задуматися про правильну експлуатацію, щоб продовжити зовсім нелегке життя батареї.

Калібрування батареї — забуваємо цю фразу


Новий телефон і новий акумулятор. Всього кілька років тому існував такий термін, як ефект пам'яті. Самі виробники рекомендували зарядити новий акумулятор до 100% і розрядити до 0 як мінімум тричі. У просторіччі цей процес називався калібруванням. Однак рекомендація більше не актуальна. В даний час це тільки зашкодить акумулятору, так як літій-іонна технологія, задіяна в даних джерелах живлення https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/, важко переносить зниження рівня заряду нижче 30%.

Як і коли заряджати акумулятор?


Літієвий накопичувач енергії найкраще себе почуває, коли він заряджений від 50% до 75%. Найголовніше — не розряджати батарею до 0%! Це може пошкодити її структуру.
Також не рекомендується заряджати акумулятор більше 80%. Це не так небезпечно, як глибокий розряд, але теж має велике значення.

Коли ж найкраще підключати зарядку?


В ідеалі потрібно було б заряджати акумулятор, коли рівень заряду опускається нижче 50%, і припиняти зарядку, коли він піднімається вище 75%. Однак всі ми знаємо, що в умовах повсякденної експлуатації дотримання даних умов практично неможливо, тому діапазон можна розширити до значень 20-80%.

Коли ж краще за все підключати зарядку?


Для декого це може стати несподіванкою, але часта зарядка телефону не шкодить акумулятора, а зовсім навпаки. Краще часті короткочасні підключення до блоку живлення, ніж одне тривале, наприклад, на всю ніч.

Тривала зарядка акумулятора


Багато користувачів залишають свої стільникові телефони на зарядці на ніч. Не можна однозначно сказати, що це шкідливий процес. При досягненні 100% акумулятор відключається і телефон споживає енергію прямо з розетки.

Не економте на хорошому зарядному пристрої


Всі мобільні телефони слід заряджати або оригінальним, або хорошим і перевіреним зарядним пристроєм. Чому? Зарядний пристрій низької якості відрізняється нестабільною роботою. Конструкція погано захищена від стрибків напруги і перегрівання. Це може викликати пошкодження акумулятора та порта зарядки. Зокрема, зверніть увагу на автомобільні зарядні пристрої, багато смартфони загинули через них.

Не використовуйте телефон під час зарядки!


Відмовтеся від використання смартфона під час зарядки. Мобільний телефон, підключений до електричної розетки, буде заряджати акумулятор, але не буде одночасно забезпечувати нормальне живлення для пристрою.



Теги:споживач, мобільний телефон, аккумулятор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar