реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Як підготуватися до НМТ?

З 2022 року випускники українських шкіл вимушені замість традиційного ЗНО здавати національний мультипредметний тест (НМТ). Питання, як підготуватися до НМТ та як добре здати НМТ залишаються актуальними в 2023 році.

Оцінювання школярів, які планують поступати до університетів відбувається по спрощеній програмі. Далі ми розберемося, як успішно здати це тестування, які умови здачі іспитів передбачені в 2023 році та скільки часу потрібно на підготовку до НМТ https://planetaclub.com.ua/uk/pidgotovka-do-nmt.

Які предмети доведеться здавати?

Здача іспитів проходить в онлайн форматі. Планується, що в цьому році мультипредметний тест буде складатися з двох частин – обов’язкового та додаткового блоку.

До обов’язкового блоку входять наступні предмети:

  • українська мова;
  • історія України;
  • математика;
  • іноземна мова (на вибір французька, англійська, іспанська чи німецька).

Додатковий блок випускник здає за бажанням в окремий день. Це може бути іспит з фізики, біології чи хімії. Результатом успішного тестування по додатковому предмету можна замінити оцінку з іноземної мови чи історії України.

Підготовка до НМТ

Неможливо підготуватися до здачі екзаменів за декілька тижнів чи місяць. Мультипредметне тестування охоплює всю програму середньої та старшої школи. На вивчення та повторення пройденого матеріалу потрібно виділити мінімум 3-4 місяці, а краще 7-9 місяців, щоб навчання було продуктивним. Краще за все починати підготовку до іспитів з початку навчального року у вересні.

Щоб ефективно підготуватися до екзаменів потрібно:

  1. Пройти завдання з НМТ 2022 року. НМТ являється спрощеною формою ЗНО. В рамках підготовки до іспитів потрібно пройти ЗНО минулих років з різних предметів, а також спробувати свої сили в вирішенні тестових питань НМТ минулого року. Так ви зможете виявити слабкі місця і пропрацювати теми, які даються вам найскладніше.
  2. Скласти план навчання. Після вирішення тестових завдань виберіть пріоритетні теми та напрямки для навчання. Подумайте, скільки часу ви готові приділяти вивченню кожної дисципліни. Складіть графік навчання на кожен день та дотримуйтесь його.
  3. Запам’ятати основні формули та правила. Ключові формули та правила з кожного предмета треба завчити напам’ять. Постійно повторюйте вивчений матеріал. Такий підхід допоможе впевнено скласти іспит і відкинути хвилювання під час його здачі.
  4. Чергувати навчання та відпочинок. Приділяйте навчанню декілька годин в день, але навчайтеся кожного дня. Так ви зможете краще засвоїти матеріал, при цьому не будете перевтомлюватися.

Самостійне навчання чи поміч репетитора?

Існує декілька варіантів підготовки до іспитів. Підготовка до НМТ онлайн являється найбільш зручною формою навчання, особливо в наш час.

В рамках підготовки до іспитів можна:

  • самостійно шукати і конспектувати матеріал;
  • відвідувати факультативні заняття;
  • займатися з репетитором;
  • проходити онлайн курси.

Підготовка до випускних іспитів займає багато часу і включає повторення матеріалу по окремим дисциплінам практично за всю шкільну програму. Кожен має сам вирішити, який спосіб навчання здається йому найбільш вдалим та продуктивним.

Можна вчитися самостійно у заданому темпі чи пройти курси підготовки до НМТ з Planetaclub. В цьому випадку навчання буде проходити онлайн у невеликих групах з професійним репетитором. Для того щоб дізнатись докладніше переходьте за посиланням вище!

Також можна комбінувати декілька способів. Головне не панікувати і кожен день приділяти навчанню хоча б декілька годин.




Теги:Підготовка до НМТ, Курси з підготовки до НМТ, Підготовка до НМТ онлайн, Як підготуватися до НМТ



Коментарі (0)
avatar