реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Як менський суд захистив "радикальних пончиків"

26 січня до районного суду Мени прийшли так звані радикальні пончики: міський голова Геннадій Примаков і депутат райради Валерій Гайдукевич. Цього дня мало відбутись підготовче судове засідання, де ці особи проходять як обвинувачені в хабарництві.

Ще в липні минулого року СБУ разом із прокуратурою упіймала чиновників на гарячому під час отримання тисячі доларів за сприяння у виділенні гектару землі.

Утім, це дуже не подобається обвинуваченим, - пише сайт ЧеLine а тому вони висловились проти того, аби наша знімальна група була присутня на засіданні, мовляв, напередодні виборів голови та депутатів Менської ОТГ, які призначені на 30 квітня і в яких вони планують брати участь, саме ЧЕline може очорнити їхню репутацію.

— Оскільки зараз іде передвиборна програма в менській територіальній громаді, ми одні з кандидатів. Я особисто заперечую, — Валерій Гайдукевич, депутат райради.

— Я не заперечую в цілому, але цей телеканал не завжди дає правдиву інформацію, і оскільки я людина публічна, попереду вибори і вони можуть викривити інформацію та видати її не такою, якою вона є насправді, — Геннадій Примаков, менський міський голова.

Утім, суддя знімати дозволив і продовжив засідання. Аби розгляд справи проходив об’єктивно та неупереджено, прокурор подав клопотання, адресоване апеляційному суду, щоб місце засідання змінили.

— З огляду на соціальний статус обвинувачених, як Примакова, так і Гайдукевича, оскільки Примаков є менським міським головою, Гайдукевич – депутатом районної ради, саме тому сторона обвинувачення вважає, що дане кримінальне провадження має розглядатись іншим судом за межами міста Мена, — Дмитро Розенко, прокурор відділу прокуратури Чернігівської області.

Суд відмовив прокурору в задоволенні клопотання про передачу кримінального провадження до апеляційного суду Чернігівської області. Наступним кроком прокурора стало вже клопотання про відвід судді.

— Підготовче судове засідання відкладається на невизначений час для передачі іншому судді для розгляду згідно КПК, — Андрій Слісар, суддя менського районного суду.

Сторона захисту такі дії опонентів називає тиском на правосуддя.

— Ми були до цього готові, що прокуратура буде здійснювати тиск на суддів, аби отримати обвинувальний вирок у цій справі, тому ми очікували чогось подібного, — Олексій Кінебас, адвокат обвинувачених.

"Коли все ж таки відбудеться підготовче судове засідання, наразі невідомо. В цей же час це аж ніяк не заважає хабарникам усерйоз налаштовуватись на передвиборчі перегони за високі посади вже в об’єднаній громаді", - пише сайт ЧеLine.

Зауважимо все ж, що називати когось хабариком можна лише після рішення суду...



Теги:хабарники, мена, Радикальна партія Ляшка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Цікаво, коли це чисто комуно-старорежимно-партійний нашкраївський ЧеLine став таким великим
авторитетом для "Сіверщини"?
До речі, ЦВК дійсно оголосило вибори у Менську ОГ на 30 квітня.
І при чому тут суд якщо відводу суду вимагала прокуратура, а суддя - згідно закону.
Навпаки, суд відмовив проханню обвинувачуваних на користь їх опонентам на виборах.
avatar