реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Як Ющенко і Лєнін «у лютому» позбавили депутатських мандатів Балогу і Домбровського

Вперше в історії українського парламентаризму сталася непересічна подія: 5 лютого 2013 року не відкрилася друга сесія Верховної Ради 7-го скликання. Опозиціонери ще до початку засідання заблокували трибуну й пообіцяли блокувати доти, поки не буде увімкнено так звану сенсорну кнопку для особистого голосування.
У відповідь партія влади, також вперше в історії України, за допомогою Вищого адміністративного суду України 8 лютого 2013 року позбавила депутатських повноважень двох нардепів-мажоритарників Павла Балогу і Олександра Домбровського.

Звертаю увагу, що багатослівна постанова ВАСУ від 8 лютого 2013 року на 23-х друкованих сторінках починається:
«У лютому 2013 року Кармазін Юрій Анатолійович – громадянин України…(та ще два громадянина)… звернулись до ВАСУ із позивною заявою до ЦВК, в якій просять: визнати…, скасувати…»

Сім суддів ВАСУ без будь-яких вагань, всього за лічені на пальцях однієї руки дні(!?) розглянули позов громадян і задовольнили майже всі їх вимоги.

Ось основні аргументи цих суддів:

1. Конвенція про захист прав людини дає дає «кожній людині право на справедливий розгляд її справи в розумний строк».

2. Терміни подачі позову Юрієм Кармазіним і К не перевищені, оскільки в ст. 99 Кодексу адміністративного судочинства передбачений 6-місячний строк звернення до суду.

3. Права Юрія Кармазіна були порушені внаслідок реєстрації Балоги і Домбровського депутатами.

4. Суд керується на ст. 3 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людин та на рішеннями Євросуду у справах «Жданок проти Латвії», «Херст проти Сполученого Королівства», «Ковач проти України» та інші.

Однак головним аргументом щодо необхідності проведення повторних виборів у 11-му і 71-му мажоритарних округах судді ВАСУ вважають рішення Верховного суду України щодо проведення третього туру президентських виборів 2004 року, яке «отримало схвалення міжнародного суспільства.»
До речі, рішення ВАСУ є остаточним і оскарженню не підлягає.

В опозиції, яка продовжує блокувати парламент, таке рішення називають незаконним і запропонували Верховній Раді звільнити суддів ВАСУ за порушення присяги.

Без сумніву, таке піклування про права кожного персічного громадянина, повага до думки міжнародного суспільства та оперативність розгляду позову пана Кармазіна і К вражає.

Можливо суддів ВАСУ на ці революційні рішення надихнула не тільки «помаранчева революція», але й легендарна революційна більшовицька доцільність, бо ВАСУ засідає приміщенні знаменитого київського заводу «Арсенал», де у дворі, під вікнами суддівських кабінетів досі бовваніє вождь пролетарської світової революції.

Сергій Соломаха




Пам'ятник В.Лєніну на заводі "Арсенал" з вікон ВАСУ



Фрагмент Постанови ВАСУ



Результативна частина Постанови ВАСУ:









Коментарі (7)
avatar
1
Покажіть, будь-ласка, ту частину  Постанови ВАСУ, в якій говориться про позбавлення депутатських повноважень
avatar
2
Авторитетні ЗМІ пишуть лише про визнання ВАСУ результатів виборів недостовірними. Про відміну рішення ЦВК і про позбавлення повноважень обраних там депутатів в Постанові ВАСУ мова не йдеться.
Де правда?
avatar
3
Дивує оперативність з якою ВАСУ розглядає такі справи.
Моя касація перебуває у цьому суді з 3 червня 2011 року.
Воістину самий " гуманний" і "справедливий" суд у світі.
Недаремно кажуть, що послати людину в суд, це всеодно, що послати ...
ГАНЬБА такому судочинству.

СЛАВА УКРАЇНІ!
avatar
4
Читати вмієш ???? Цитую : " Скасувати постанову ЦВК в частині обраного народним депутатом Домбровського........ ( аналогічно) Балогу!!! Визнати відсутність у Домбровського .... та Балоги статусу та повноважень народного депутату України ... Постанова остаточна і оскарженню не підлягає "!!!!! Ну так що йде мова про позбавлення повноважень обраних депутатів???? Лікуватись треба, в першу чергу зір!
avatar
5
Дякую за повний текст Постанови ВАСУ.
avatar
6
А мой комент, заткнувший рот твоему прихлебателю angory напечатать слабо??? Вот ОНА-ПРАВДА !!!!!
avatar
7
Ангор Алексу.
Звідки Ви взяли, що я прихильник Василя? Навпаки, я роками критикую його за недостатню просвітницьку роботу, за його нездатність поставити себе і "Просвіту" над партіями і об'єктивно критикувати їх направо і наліво. 

Маю також зауважити Вам, що безпричинна злоба та ненависть до інших є ознакою хвороби більш серйозної, ніж ослабленний зір, або сміх без причини.
avatar