реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Як допомогти хворим очам?

Медики з тривогою констатують: випадків погіршення зору сьогодні серйозно побільшало. Молодь днями просиджує за моніторами, дітвора не відриває погляду від мобільних телефонів, а серед пенсіонерів людей зі 100-відсотковим зором взагалі треба ще пошукати…

Але не треба впадати в паніку і опускати руки! Безнадійних становищ не буває. Зараз людям доступні багато чудових методик по відновленню зору (мова не про операції – це вже надто кардинально). І хоча офіційна медицина стверджує, що виправити зір неможливо, тим не менше серед нас є люди, яким це з успіхом вдалося. Головне при виконанні будь-яких методик – не лінуватися і займатися вправами щодня. А на допомогу подаємо низку рецептів з народної скарбниці, якими можна скористатися при порушеннях зору.
Дві чайні ложки корневища аїру заварити в склянці окропу і настояти 2 години у щільно закртій посудині, потім процідити. Пити по 1\4 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їди. Термін лікування -- 25-40 днів.
* * *
При короткозорості (рецепт для літньої пори): в чайну ложку налити чисту переварену воду, втопить в ній бутончик квітки картоплі. Ложку піднести до вогню і потримати над ним, поки не підуть пухирці (до кипіння не доводити). Потім вміст у ложці остудити до температури парного молока і закапати рідину в кожне око по 2 крапли (не більше. Спочатку різатиме, треба перетерпіти. Можливо, цього дня око сльозитиметься. Курс лікування – від 2 тижнів до 2 місяців. Процедуру крарще робити вранці. Таке лікування повертає кілька діоптрій зору. Для посилення дії цього рецептатрба вранці натщесерце їсти свіжі квітки й листки розмарину з хлібом, такоже упродовж від 2-х тижнів до 2-х місяців.
* * *
Любителям солоного треба знати, що пересол відбивається на очах. Більше того, він загрожує прихильникам солоненького катарактою і в перспективі -- сліпотою. Проблеми з очима можуть виникнути такж внаслідок високого артеріального тиску. Причина та сама – надлишок солі в їжі.
* * *
Щоденно вживати чорницю (по 40-50г двічі на день). А ще краще приймати суміш ягід з цукром: на 1 кг ягід 1.2 кг цукру. Зберігати в холодильнику. Якщо нема свіжих ягід, можна використовувати сухі. Столову ложку сушеної чорниці залити холодною водою на два пальці выще ягід, а іранцім, натщесерце з’їсти за півгодини до сніданку. Суху чорницю можна запарювати і їсти.
* * *
5 ст. ложок свіжих подрібнених голок молодої сосни залити 0.5 л води і варити на повільному вогні 10 хвилин. Перелити в банку і настояти ніч. Вранці процідити і пити теплий відвар протягом дня. Робити так упродовж 2 місяців, а через кожні 7 дні робити тижневу перерву. У цей час дотримуватися дієти: споживати якомога більше свіжих помідорів, чорниці, моркви, яєць, молока, меду, фруктів і печінки в будь-якому вигляді.
* * *
Якщо діагностовано далекозорість. Японська медицина рекомендує для боротьби з далекозорістю інтенсивно постукувати дерев’яною палкою по основі другого і третього пальців ніг на підошві по 5-8 хвилин щодня. Там розташовані зони, які рефлекторно пов’язані з очима. Трохи нижче пальців, всередині правої підошви міститься зона печінки, яку також рекомендується активно масажувати при далекозорості. Японські цілителі вважають, що печінка тісно пов’язана із зором. Ефект посилиться, якщо масажувати центральну частину підошв обох ніг, де сконцентровано багато загальнозміцнюючих точок.
* * *
Також для поліпшення зору треба щодня пити щойно відтиснутий сік моркви.
* * *
ВІДНОВЛЕННЯ ЗОРУ
Навесні, до появи ягід, зібрати листя чорниці. Листя подрібнити і запарювати по 1 ст. ложці на склянку окропу. Пити 3-4 рази на день за 30 хв. до їди. Одночасно сушену чорницю по 1 ч. ложці заварювати в склянці окропу. Свіжу чорницю заморозити в холодильнику і їсти по ½ склянки 3-4 рази на день.
* * *
Закапувати в очі сік алое. Капати 3 рази на день протягом 5-6 днів.
* * *
ВАРТО МАТИ НА УВАЗІ, ЩО ЗОРУ ШКОДЯТЬ:
- солоне, гостре, хмільне;
- часте купання в бані;
- тривале розглядування блискучих предметів;
- комп’ютер, телевізор.
* * *
МАКУЛОДИСТРОФІЯ СІТКІВКИ
Закапувати по 3 краплі 3-4 рази на день такі ліки: взяти квітки синього василька, корневище аїру болотяного, трави руты пахучої, листя лекарської кульбаби і звичайної чорниці в співвідношенні 2:2:1:3:4. 3 ст.л. суміші залити 1 склянкою окропу, потримати на водяній бані 15-20 хвилин, процідити. Краплі готові.
* * *
Зібрати молоді пагінці гілок сосни, дрібно нарізати, кип’ятити 10 хв. 2 ст.л. хвої в 0.5л воды. Настояти ніч, пити теплим протягом дня необмежену кількість

* * *
ЩОБ ПОЛІПШИТИ ЗІР
3 рази на день протягом місяця вживати по 1 ст.л. меду і соку цибулі.

АЛЕРГІЯ ПОВІК
Купити набір дитячої крейди, потерти по брусочкам крейди пальцем і помастити «пилом» повіки. Робити акуратно, щоб крейда не потрапила в очі, кілька разів на день.




Теги:операціії на очахчорниця, японська медицина, алергія повік, Короткозорість, далекозорість, відновлення зору, лікування зору, макулодистрофія сітківки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar