реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Як доглядати за сухим волоссям - поради експертів

Будь-яке волосся, навіть нормальне і здорове, потребує правильного догляду. Але якщо ви власниця сухого, ламкого, пористого волосся, треба подбати про особливий ретельний догляд і підібрати відповідні косметичні засоби.

Професійні шампуні для волосся розроблені експертами з урахуванням різних типів волосся та шкіри голови, та вирішують вузькоспеціалізовані проблеми. В складі шампунів присутні високоякісні активні речовини, органічні олії, натуральні екстракти рослин, вітаміни, антиоксиданти, амінокислоти. Косметика не містить шкідливих синтетичних речовин і цілком безпечна для здоров'я.

Сухе волосся - це яке?

Сухе волосся може бути не типом, а станом. Якщо ми говоримо про тип, то це означає знижений рівень саловідділення. Буває також змішаний тип, коли шкіра та біля коренів жирне, а пасма сухі.

На жаль, сухий тип волосся має свої недоліки. Воно тонке, виглядає тьмяним, відсутній здоровий природний блиск, часто плутається, його важко розчесати, можуть бути проблеми з посіченими кінчиками, та й ще може бути лупа (суха себорея).

Але є й хороші новини. Якщо це не пов’язано з роботою сальних залоз, то проблему можна вирішити за допомогою правильного догляду.

Поради щодо догляду за сухим волоссям

Трихологи не рекомендують часто мити голову, через те, що шампунь змиває природний захист. Для миття обирайте якісний професійний шампунь, який повинен не тільки очищати, а й зволожувати, відновлювати гідроліпідний баланс, відновлювати стан локонів. В засобах для миття мають бути такі компоненти як вітамін В5, лецитин, екстракти рослин та протеїни.

Мийте голову теплою, а не гарячою водою, а наприкінці промийте локони прохолодними струменями. Контрастний душ робить волосся блискучими і гладенькими.

Пам’ятайте, що розчісувати вологи кучері треба дуже бережно, щоб не пошкодити.

Для покращення циркуляції крові та стимулювання секреції шкірного жиру, робить регулярний масаж шкіри голови.

1-2 рази на тиждень робить маски для живлення для зволоження волосся. Додатково можна придбати незмивні спреї, які забезпечать їх вологою та створять додатковий захисний шар.

Якщо ви користуєтесь інструментами для гарячого укладання волосся, обов’язково користуйтесь засобами с термозахисними властивостями. Фен, випрямлення, термобігуді, все це дуже шкодять сухому волоссю та сушать його ще більше. Уникайте стайлінгових засобів, що містять спирт, тому що спирт підсушує.

Як доглядати за сухим волоссям - поради експертів

Які чинники спричиняють сухість волосся

На стан ваших локонів впливають зовнішні та внутрішні чинники.

Внутрішні, це:

  • приймання ліків;
  • куріння;
  • дефіцит заліза;
  • неправильне харчування і недостатнє споживання води;
  • наявність шкірних захворювань;
  • особливості генетики або гормональні зміни;
  • постійні стреси;
  • впливання часу (з віком шкіра стає сухішою).

Зовнішні чинники

  • неправильний догляд і косметика;
  • проживання в забрудненому навколишньому середовищі;
  • довготривалий вплив сонця, солоної або хлорованої води, перепади температур.

Посилити проблему можна ще й звичками, наприклад, часте використання фена, освітлення окислювачами з високою концентрацією пергідролю, розчісування грубими або неякісними гребінцями тощо.

Обирайте професійні засоби для догляду та лікування сухого волосся, дотримуйтесь наших порад, і ваша зачіска буде завжди викликати захоплення.






Коментарі (0)
avatar