реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Як чудили депутати чернігівської облради

18 вересня напередодні свята Михайлового Чудо депутати Чернігівської обласної ради прийняли майже ¾ голосів звернення до Президента України щодо підтримки кандидатури заступника голови обласної ради 66-річного Валентина Мельничука, якого вони пропонують призначити на посаду голови облдержадміністрації.

Тож пригадалися події далекого 1992 року, коли В. Мельничук став представником першого Президента за такою ж схемою.

Його висунула на цю посаду міська рада за ініціативою легендарної демократичної депутатської групи "Чернігів".

Саме мені, як секретарю Координаційної ради групи, довелося писати разом з Жанною Лозанюк постанову міськради, а потім їхати до ПП з нею у Київ разом з депутатами О.Маширом і Ю.Крисановим, щоб випередити комуняк з облради.

До речі, альтернативою В. Мельничуку тоді був О. Лисенко - голова облвиконкому, якого в такий же спосіб підтримала прокомуністична облрада.

Цікаво, спроможна нинішня міськрада висунути на посаду губернатора О.Соколова?

Отже, депутати Чернігівської обласної ради послали чіткий сигнал ПП (П’ятому Президенту), що мають достатню кількість мандатів, щоб блокувати роботу неугодного їм голови ЧОДА.

Сергій СОЛОМАХА


P.S. Історична довідка:

Валентин Мельничук очолював Чернігівську ОДА з 23 березня 1992 р. по 6 липня 1994 р. та вдруге з 26 грудня 2002 р. по 21 січня 2005 р.
Першого разу його з посади посунув на позачергових виборах 1994 року І-й секретар Чернігівського обкому КПУ Петро Шаповал, а вдруге – нардеп - мажоритарник від блоку «Наша Україна» Владислав Атрошенко.

До Чернігівської міської ради у 1990 році В.Мельничук потрапив з посади директора пивзавода "Десна".

До Верховної ради України В.Мельничук потрапив з посади генерального директора ЗАТ "Чернігівсьський пивзавод "Десна" і члена СДПУ(о), після парламентських виборів 31 березня 2002 року, по Деснянському у місті Чернігові виборчому округуі №206 отримавши підтримку аж 19,17% голосів виборців.

Невдовзі 3 квітня 2003 року нардеп В.Мельничук склав повноваження щоб вдруге посісти посаду губернатора області при прем'єрі В.Януковичі. На томість за його підтримки на проміжних виборах по цьому округу 8 червня 2003 року було обрано харківського олігарха О.Ярославського(27,08%).

До Чернігвської обласної ради багаторічний голова обласної організації СДПУ(о) потрапив у 2010 році по обласному списку Соціалістичної партії України за підтримки Миколи Рудьковського.

Документ з авторського архіву:









Коментарі (2)
avatar
1
Гнать и садить с конфискацией таких надо.
avatar
2
ну, блін, знову нами керуватимуть старі перд... як же це все обридло!
avatar