реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Як чорнобильцям отримати путівку?

Як отримати путівку та оздоровитися громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» постраждалі громадяни, в тому числі і діти, мають право на щорічне оздоровлення.

Організація санаторно-курортного лікування постраждалих громадян здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 травня 2000 року № 800 «Про організацію оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Відповідно до вищезазначеної постанови на основі даних щорічної диспансеризації лікарсько-відбірковими комісіями районних, обласних лікарень і спеціалізованих диспансерів постраждалим особам, у тому числі і дітям, видається довідка для отримання путівки (форма 070-о). У довідці зазначається діагноз, доцільність санаторно-курортного лікування чи відпочинку, сезон та профіль санаторно-курортного закладу.

Обов’язковою умовою отримання санаторно-курортної путівки або компенсації за самостійне-курортне лікування є перебування на черзі в управлінні праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Заяви щодо виділення путівок для санаторно-курортного лікування чи відпочинку в наступному році разом із довідкою 070-о подаються до місцевих органів праці та соціального захисту населення, до 15 жовтня поточного року.

У разі самостійного санаторно-курортного лікування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплачується компенсація середньої вартості путівки у розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України.

На даний час місцевими управліннями праці та соціального захисту населення проводиться прийом заяв на санаторно-курортне лікування та оздоровлення у 2012 році.

Головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації



Теги:соціальний захист, чорнобильці, відпочинок, оздоровлення, путівки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar