реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Ізраїль та Польща вказують українцям

Посол Польщі Бартош Ціхоцький і посол Ізраїлю Джоел Ліон висловили протест проти відкриття пам'ятника командиру УПА Роману Шухевичу.

Власне, це не «протест», а звинувачення Шухевича і УПА у важких злочинах, адже посли у кращих традиціях комуністичної пропаганди витягнули із нафталіну міф про «масові вбивства».

Нагадаю панам послам, що українці в лавах ОУН і УПА не воювали на території Польщі чи Ізраїлю, а билися з усіма окупантами на рідній землі за незалежність і соборність України.
Польща у війні з нацизмом мала підтримку об’єднаних націй і Москви.
Ізраїль у відстоюванні своєї незалежності має підтримку США.

Українці у Другій світовій війні опинилися віч-на- віч з усіма ворогами,але не скорилася. Більше того, у 1939р. у лавах «Карпатської Січі», українці, фактично, стали першими європейцями, які дали бій нацизму, захищаючи державність Карпатської України.

У лавах «Карпатської Січі», ОУН і УПА загинули сотні тисяч українців – цвіт нації.
А тому заява послів, це не тільки образа Шухевича, це образа українського народу, який має власну історичну пам'ять і право звеличати своїх героїв.

Панове посли, ми не вказуємо вам, які пам’ятники маєте споруджувати в Польщі чи Ізраїлі.
А тому не вказуйте нам. У власній державі, за яку билася УПА і загинув Шухевич, обійдемося без ваших порад.
Натомість дружня порада вам, врешті-решт, перестаньте користуватися ідеологічними штампами московської пропаганди, це не личить представникам таких гонорових держав як Польща та Ізраїль.

Богдан ЧЕРВАК



Теги:Україна - Польща, УПА, генерал Шухевич, Україна - Ізраїль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar