реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Іван ЗАЄЦЬ: «Не будьте українцями, в яких хата з краю»

Завтра до порядку денного включено законопроект про засади державної мовної політики № 9073. Я вже сьогодні закликаю депутатів за жодних умов не голосувати за цей законопроект.
Чому він з'явився? Дехто із народних депутатів вважає, що цей законопроект з'явився для того, щоб представники Партії регіонів відволікли увагу наших громадян від провалів в соціальній політиці і в економічній політиці. Насправді проблема глибше. Ті два провокатори, які подали цей законопроект, вони хочуть запалити сьогодні Україну, роз'єднати громадян, віддалити регіон від регіонів і таким чином правити у цій Україні.

Ви маєте зрозуміти, що на сьогоднішній день чинне законодавство встановила такий статус-кво, який задовольняє як україномовних, так і російськомовних. Ніхто сьогодні не посягає на російську мову. Чого ж ми фактично, ви фактично цим законопроектом хочете зруйнувати державність української мови, хочете позбавити сьогодні українців найголовнішої вартості буття – це українську мову.
Тому ви робите це свідомо і нема чого прикриватися різними хартіями і іншими речами. Ваше завдання – завдання провокаторів з тим, щоб Україну сьогодні запалити.
Я хочу звернутися до українців-патріотів, які є в Партії регіонів, які є в "Блоку Литвина". Не будьте українцями, в яких хата з краю. Врешті-решт зрозумійте, що це речі буття нації, що це речі буття української держави. Якщо ви схилите голову перед тими двома провокаторами, якщо ви на засіданні своїх фракцій не висловитеся проти цього законопроекту, ви будете подібні тим, хто краде, і той, хто драбину тримає.
Злодій не тільки той, хто цупить, а й той, хто драбину тримає.

Ви ж переконували, коли створювали парламентську більшість, що ви не будете вносити у цю залу питань, які будуть роз'єднувати українців, які будуть спрямовувати регіон на регіон. Але що ви робите на практиці? Ви на практиці якраз чините іншу політику, ви свою міжусобість запускаєте не тільки в цьому залі, ви її запускаєте серед наших громадян, серед нашої України. Хіба це головне сьогодні питання? Це питання сьогодні вирішене і Конституцією, і іншими законопроектами. Але те, що ви робите, ви робите дуже погано і робите на зле Україні. Ви приспали Україну і хочете збудити її у вогні, цього вам не вийде.
Тому я ще раз звертаюся до патріотів і до українців, які у фракції Партії регіонів і БЮТ. Якщо ви проголосуєте за цей законопроект, ви не одержите жодного голосу на виборах ні у центрі, ні на півночі, ні на заході України, ви будете прокляті своїми батьками і своїми дітьми. Ви повинні розуміти, що ви замахнулися на найбільшу цінність української нації. Це наша земля, це наша держава, і ми нікому її не віддамо.

Іван ЗАЄЦЬ,
з виступу у Верховній Раді України 23.05.2012 р.





Коментарі (2)
avatar
1
А хто є патріотами у регіаналів? Невже Ганька Герман? Вони наимагаються зберегти ядерний електорат, який опустився до 18-19% перед виборами. Для них українські мова та культура нічого не варті. Якби Ющенко це затямив, сприяючи узірпіції влади цими бандитами, все було б інакше.
avatar
2
Біда не лише в законопроекті Колесніченка, Біда в тім, що україномовне середовище в Україні поступово зменшується, а російськомовне збільшується. Українське мовне середовище збереглося лише в селах, котрі вимирають. Мовне середовище в селах суржикове, а по регіонах ще й діалектне. Справжньою українською мовою розмовляє лише невелика частка освіченого міського населення та вчителі сільських шкіл. Саме з цієї ситуації патріоти мають шукати вихід, бо доля (частка) російськомовного населення в Україні постійно зростає, в т.ч. і за рахунок мільйонів етнічних українців.
А законопроект Колесніченка, якщо буде прийнятий, треба відміняти не бійками, а поданням до Конституційного суду, бо він порушує ст. 10 Конституції України.
avatar