реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Іван Осадців пропонує створити "сільськогосподарський спецназ"

"Завтра після Чорнобиля: земля і люди", --

так назвав «круглий стіл» Іван Осадців – відомий у Чернігові еколог, лікар – завідуючий поліклінічним відділенням Центру радіаційного захисту населення, голова робочої групи з питань екології Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації.


Реабілітувати землю.

 Це – наша земля. Ми в Китай не підемо і в Європі для нас землі нема. Багато її і Росії, але ми там уже були, досить. Тож треба відновлювати свою, -- говорить Іван Осадців. – Якщо чорнобильські кошти на людей якось відслідковуються – побудовані корпуси в обласній лікарні, санстанції, в Острі збудовану велику лікарню, створено Центр радіаційного захисту населення, то по землі нема інформації. Величезні суми були виділені, скажімо, на вапнування і які результати?

Лікар- еколог нагадує, що у Франції в радіусі 25 кілометрів населення безкоштовно користується електроенергією, а трохи далі – за півціни. Так енергетичне лоббі платить за певні ризики. А в нас зняли навіть указ Кучми про пільги на уражених територіях для бізнесу. Нема до сьогодні жодної дійової концепції по реабілітації забруднених територій.

Василь ЧЕПУРНИЙ.
Детальніше читайте в газеті "Сіверщина" за 2 травня.



Теги:Чорнобиль, Іван Осадців, реабілітація землі, Зелений світ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar