реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Ітогі падвідьом"...

Порох сьогодні здобув перемогу. Подання Генпрокуратури залишено Печерським судом без розгляду. І хоча це, за його словами, поки що невелика перемога, але є деякі знакові моменти, варті уваги.

По-перше, це було зроблено красиво, тому що грамотно. Порошенко й сам по собі кандидат юридичних наук, а до того ж і правнича команда сильна. Вони-то й змусили суддю Вовка й тих, хто за ним стоїть, проковтнути, образно кажучи, власні рукавиці (його цитата "Все драматично змінилося" має увійти в підручники).

По-друге, перемога здобута на полі супротивника - в "Печерному" суді. Цього раніше не вдавалося зробити нікому. Порох же показав, що "печерників" бити можна і треба.

По-третє - що важливо - звинувачений сам перетворився на того, хто висуває звинувачення - причому на очах у багатотисячної аудиторії в прямому ефірі.

Ну і вишенька на тортику - зізнання в пресі Олега Корецького, який очолював слідчу групу ДБР. Як до цього дійшло - то окрема тема для дослідження. Але тепер Корецький потребує посиленої охорони, бо перетворився з "слідака" на "коронного", як кажуть у Польщі (себто ключового), свідка - і проти Портнова, і проти Венеdickтової, і проти Бабікова, причетних до фабрикування справ.

Цікаво також, як це відіб'ється на електоральному рейтингу Пороха і ЄС - народєц, він же нарід, любить халяву, але він також любить переможців, а Порошенко показав сьогодні, що він не тільки здатен тримати удар, але й успішно бити у відповідь і перемагати.

І перемога виявилася яскравою а головне - видовищною. Це вже навіть суто з політтехнологічної точки зору великий плюс.

Тепер очікуємо ходу Порошенка і команди. П'ятий президент уже анонсував деякі свої дії - це і створення парламентської слідчої комісії, і ініціювання власних судових позовів. Знаючи трохи характер Порошенка з досвіду спілкування з ним у парламенті в бутність мою парламентським кореспондентом Liga.net у 2004-2007 роках, можу небезпідставно припустити, що він відтепер буде перти як танк і полонених не братиме.

Тож незабаром почнеться найцікавіше...

Юрій РУДНИЦЬКИЙ



Теги:Венедіктова, порошенко, команда ЗЕ, Юрій Рудницький, Печерський суд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar