реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Інтерв'ю Путіна = інтерв'ю Гітлера

Знаєте, що мені нагадало інтервʼю Путіна Карлсон? Інтервю Гітлера американському журналісту Карлу фон Віганду в 1940 році.

Згадаймо тези Гітлера 84 річної давнини:

"Я ніколи не хотів і не ставив своєю метою знищення Британської імперії. Навпаки, ще до початку цієї війни я пропонував англійському урядові допомогу Німеччини для збереження імперії.
Але моя пропозиція була зневажливо відкинута".

"Німеччина не має ні територіальних, ні політичних інтересів в Середземному морі. І взагалі німецький народ відкидає ту точку зору, за якою кожний має право і навіть повинен втручатися скрізь і всюди.....
Німеччина, наприклад, не терпітиме, щоб на її життєвому просторі поширювався вплив іншої держави."

Німеччина не втручається в справи, які знаходяться за межами її життєвих інтересів і які в першу чергу стосуються інших народів. Але свої інтереси та інтереси німецькомовних громадян захистить у будь-якій точці світу.

Я спитав Гітлера, чи не повідомить він мені в коротких рисах своє уявлення про майбутній мирний договір.
"Метою Німеччини, власне, є тільки відновлення миру. Бо не Німеччина оголосила війну Англії і Франції, а Англія і Франція почали війну проти Німеччини під смішними приводами.

Основним принципом цього миру, в усякому разі, повинно бути визнання того, що справжній стан миру настане тільки тоді, коли будуть враховані всі життєві інтереси великих народів. В першу чергу Німеччини.

От як після такого не повірити, що історія ходить по колу?

Віктор ТАРАН



Теги:російський нацизм, режим Путіна, Гітлер, широка війна


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Офіційна історична наука України отримала ще один потужний удар. І вже не вперше - без відповіді. Це повна поразка Інституту історії НАНУ, численних державних інститутів, факультетів, кафедр. Ворог б'є туди, де замовчування, неправда, здача позицій.
avatar