реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

"Імперію моди" відкрили у Чернігові на Козацькій

Так зветься не черговий магазин, а цього разу -- регіональний навчально-практичний центр сучасних швейних технологій та дизайну.

Майбутніх модельєрів та дизайнерів навчатимуть за допомогою системи автоматизованого проєктування. Завдяки їй технологічний процес проектування виробу, відбувається повністю автоматично. Таке сучасне виробництво передбачає не тільки створення якісних моделей, а й перевірку їх посадки на 3D-манекені. Програмний комплекс також включає технічну послідовність, опис моделі та інші складові. Окрім сучасного програмного забезпечення у Центрі є й сучасне технічне: смарт-панель, потужні комп’ютери для учнів та викладачів, додаткове обладнання для вивчення предметів швейного профілю.

На урочисту презентацію цього Центру були запрошені почесні гості, яким також показали оновлену майстерню з новітнім обладнанням, на якому шиють сучасні моделі одягу.

Директорка закладу освіти Світлана Михалко подякувала міському голові Чернігова Владиславу Атрошенку за підтримку у реалізації такої ідеї. На створення центру з міського бюджету виділено 350 тисяч гривень. Загальна ж вартість реконструкції -- півтора мільйона гривень, більша частина коштів -- державна субвенція. Також окремі роботи виконані за рахунок власних коштів закладу, зароблених на швейних підприємствах Чернігова.

«У нашому місті історично розвинута легка промисловість, тому сподіваюсь – інвестиції слугуватимуть підготовці якісних спеціалістів, які потім на виробництві будуть конкурентними» -- зазначив Владислав Атрошенко.

До речі, в Чернігові 5 закладів профтехосвіти, які готують спеціалістів 38 професій.
"Голос України"



Теги:легка промисловість, Владислав Атрошенко, профтехосвіта


Читайте також



Коментарі (0)
avatar