реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Імена у назвах вулиць"

У ЦБ ім. М.М. Коцюбинського відбулася чергова зустріч в рамках освітнього проєкту «Імена у назвах вулиць».
Цього разу говорили про вулиці Січових стрільців, Пласту та Кастуся Калиновського.

Спікер Олександр Рахно, кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри історії та археології України Інституту історії та соціогуманітарних дисциплін ім. О. Лазаревського, розказав про виникнення Січових Стрільців та їхню роль в історії українського державотворення.

Наталія Лашук, кандидатка історичних наук, головний спеціаліст відділу культури управління культури та туризму Чернігівської міської ради, розповіла про Кастуся Калиновського, одного з очільників польського Січневого повстання на землях Литви й Білорусі, спрямованого проти російської імперії.

Дуже радіємо, що однією зі спікерок проєкту, яка розповіла про минуле і сучасне «Пласту», стала й наша колега, пластунка, співробітниця бібліотеки-філії №8 Галина Шевченко, а також юні чернігівські пластуни.
Проєкт «Імена у назвах вулиць» був започаткований у вересні цього року Управлінням культури та туризму Чернігівської міської ради спільно з Чернігівським туристично-інформаційним центром. Він передбачає серію зустрічей наживо з дослідниками, істориками, краєзнавцями, журналістами, а також екскурсії вулицями.








Коментарі (0)
avatar