реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Ікона на кордоні

Старовинну ікону «Іверської Пресвятої Богородиці» не дозволили вивезти з України

Старовинну ікону затримали у пункті пропуску «Нові Яриловичі» при спробі незаконного вивезення за межі України співробітники Чернігівської митниці та прикордонники.

Ікона знаходилась у салоні автомобіля, що перетинав кордон по «зеленому коридору» під керуванням громадянина Республіки Білорусь. Громадянин слідував у напрямку виїзду з території України. У співробітників митниці та прикордонників виникли підстави для виведення автомобіля з «зеленого коридору». Під час здійснення поглибленого огляду в салоні транспортного засобу виявили ікону, що має ознаки старовини та можливо відноситься до історико-культурних цінностей. Ікона «Іверської Пресвятої Богородиці» виготовлена з дерева і оздоблена чеканкою з металу світлого кольору з клеймом. Має розмір 68 на 55 мм. Жодних дозвільних документів на переміщення через кордон старовинної ікони у громадянина не було.

Співробітниками порушено адміністративну справу за статтями 339 та 340 Митного кодексу України. Після проведення експертизи затриманої ікони, справу передадуть до суду.

Прес-служба Чернігівської митниці




Теги:митниця, Ікона «Іверської Пресвятої Богороди, Нові Яриловичі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar