реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Ідея внуків Кагановича"

"Ідея внуків Кагановича!" - Томенко попередив про закриття тисяч шкіл в Україні.

Збільшення витрат на освіту, закладене в бюджеті на 2020 рік, має на увазі скорочення кількості шкіл в Україні.
"Міністерство освіти і уряд не говорять головного - звідки вони будуть брати ці гроші? А вони будуть брати ці гроші за рахунок скорочення системи освіти", - попередив Микола Томенко. За його підрахунками, "оптимізація" може торкнутися 5-10 тисяч шкіл.

Томенко звернув увагу, що в сільських районах (і навіть в деяких райцентрах) в перший клас зазвичай йде менше 15 дітей: "І я не розумію логіки: чому 14 дітей - погано, а 15 - краще?" Він запропонував владі більш конструктивний підхід: хоча б поцікавитися думкою батьків і місцевої громади. "Якщо вони вважають, що там нормальні вчителі і нормальна система, але при цьому 7 або 8 дітей в класі, то я не бачу необхідності закривати школу", - пояснив колишній нардеп.

Нагадаю, раніше міністр освіти Анна Новосад запропонувала закрити малокомплектні школи і за рахунок цього підняти зарплати вчителям. Коли прем'єр-міністр Олексій Гончарук представляв у Верховній Раді доопрацьований проект бюджету на наступний рік, він також заявив про намір "оптимізувати" мережу шкіл в Україні.

Валентина КОВАЛЕНКО



Теги:єврейське лобі, закриття шкіл, Томенко, Каганович


Читайте також



Коментарі (0)
avatar