реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ічнянське народне віче: обрано Народну раду, хочуть заборонити ПР та КПУ

2-го лютого у місті ІЧНЯ відбулось уже 2-ге НАРОДНЕ ВІЧЕ на підтримку Майдану! Близько 200 ічнянців вийшли у неділю на МАЙДАН! Віче відбулось з ініціативи Громадської організації "Активіст Ічнянщини" - незалежних активістів району, що об'єднались з метою відстоювання своїх прав, які гарантовані Конституцією та Законами України.

Голова огранізації Ігор Денисенко, який останнім часом багато зробив для оприлюднення проблем Ічнящини, повідомляє: «Ічнянське Віче - це акція підтримки вимог патріотів Майдану. Ніяких переворотів не планується. На площі міста зібрались найсвідоміші громадяни, щоб висловити свою громадянську позицію. Віче пройшло мирно. На жаль на Віче не прийшли представники влади, хоча їх запрошували.»

На віче виступили жителі міста Віталій Чешко, Юрій Карпенко, Валентина Колос, Ігор Денисенко, Вікторія Шевченко-студентка, волонтер Київського Майдану, а також Василь Амельченко-помічник народного депутата України Ляшка, Олег Купрієнко-голова обласного осередку Радикальної партії. Виступали також деякі ічнянці та один депутат міської ради, які не називали свої прізвища.

Як повідомила Валентина Колос, «у виступах звучала підтримка мирних протестів київського Майдану, заклик до перезагрузки української влади, створення Народної Ради в Ічні, пропонувалось зібрати підписи про закриття партії Регіонів та комуністів. На Віче було мало бюджетної інтелігенції, яка боїться переслідування місцевої влади, але я впевнена, що переважна більшість і державних службовців і працівників освіти, культури, медицини з нами!»

Виступаючі наголошували, що зараз не можна «сидіти на печі» і чекати «що вийде»! Не можна думати, що Історія пишеться лише в Київі чи великих містах! Кожен Українець, де б він не був, має вийти на «свою барикаду»! Це не заклик до бойових дій. Навпаки всі конфлікти можна і потрібно вирішувати мирно, дискусією і прийняттям спільних рішень. Зараз, коли вирішується доля України найнебезпечніша позиція «Моя хата з краю». Бо коли нинішня влада вбиває, переслідує людей за їх патріотичні, про-українські погляди, така влада не може бути народною, а значить повинна піти!

Мітингувальники ініціювали створення Народної Ради Ічнянщини, яка займеться переговорами з діючою районною радою, збором підписів за позачергові вибори Верховної Ради та Президента, про заборону партії Регіонів та комуністів на Ічнянщині, а також організує збір допомоги Київському Майдану. Головою Тимчасової Ічнянської Народної Ради було обрано Віталія Чешка. Віче також закликало Ічнянців збиратись щонеділі! Наступне Віче відбудеться 9.02.2014 о 12 годині біля Школи Мистецтв!

РЕЗОЛЮЦІЯ: Учасники 2-го Ічнянського Віче проголосували «За»:
• Створення Тимчасової Ічнянської Народної Ради.
• Обрання Віталія Чешка головою Тимчасової Ічнянської Народної Ради.
• Доручити Тимчасовій Ічнянській Народній Раді:
• Вимагати від райради проведення сесії для засудження дій влади та підтримки Майдану.
• Організувати збір підписів за позачергові вибори Верховної Ради та Президента України.
• Організувати збір підписів про заборону Партії Регіонів і Комуністів в Ічнянському районі.
• Організувати допомогу Київському Майдану у вигляді теплого одягу, продуктів харчування, грошей.
• Щонеділі проводити Віче!

Хронологія 2-го Ічнянського Віче та скорочений зміст виступів.

Розпочав мітинг Віталій Чешко: «Ми зібрались на Віче добровільно а не за тридцять серебрянників, як це роблять прибічники Партії Регіонів на Антимайданах. Звертаючись до депутатів ПР, хочеться сказати не Ваша честь, а Ваша Нечисть. Адже це вони довели країну до такого вибухового стану.... Ми тут виступаємо від імені народу, а не від опозиції і ні від ніякої іншої партії. Коли я запрошував людей на Віче, деякі питають «Нащо воно тобі треба?» Як нащо? Я як і Ви шокований ситуації в країні! «Ні» насиллю, «Ні» вбивствам, «Ні» репресіям, «Ні» тому щоб викрадали людей! Найстрашніше бути байдужим!... Президент каже, що хоче почути кожного! Нехай бачать всі ми вийшли на мирне зібрання! Ми не збираємось нічого штурмувать, ламать!»

Юрій Карпенко запропонував хвилиною мовчання вшанувати всіх загиблих за Майдан. Далі він сказав «Низько треба вклонитись жертовності тих людей, що стоять при лютневих морозах на барикадах Євромайдану, це мирні протестувальники, які влада довела до відчаю, що вони з мирних перетворились на немирних. З іншої сторони барикад влада поставила щит із бідних солдатиків, які теж відморожують ноги. А беркут - це мисливці за людьми! Я стою тут не для себе, а за наших дітей і онуків. Щоб вони не сказали, «Куди ж дивилися батьки, що ми авансом батраки?».

Юрій Карпенко прочитав свій Вірш:
«Що ж Вам сказати, сестри і брати?
Нас одурили підло, без моралі.
Якщо не має світлої мети,
Ми будемо рабами і надалі.
Чи ж не пора піднятися з колін,
Сказати правду владному режиму!
То буде благо для прийдешніх поколінь!
Святою справою для гідних України!»

Потім виступила справжня патріотка Валентина Колос: «Прошу Вас підтримати вимоги Майдану про перезавантаження влади! Бо далі так жить не можна! Люди отримують мінімальні зарплати і пенсії. У нас не має майбутнього, не має роботи! Якщо не відбудеться перезавантаження влади, ми будемо жить не на Україні, а на території Януковича. Сьогодні у них всі заводи, і надра. Вони простягли руки, забрати землю. В груді я була в Обухові, у виборчій комісії по довиборах до ВР. Там нагло під дільницею стояли машини з яких роздавали гроші і люди, нажаль, продавалися за 200-300 гривень. Ми вибираємо депутата на 5 років. Розділіть на 5 років і Ви отримаєте по 10 копійок на день. Не продавайтеся! Хочу щоб мої діти жили у нормальній державі! Давайте підтримаємо мирні протестуючі акції Євромайдану! Ми проти війни! Харківський губернатор створює із молодих людей український фронт і хоче йти на Київ. Оце така влада!»

Студентка Вікторія Шевченко, волонтер Київського Майдану, закликала людей не просто говорити, а й діяти: «Я дуже вдячна організаторам, які підняли Ічню на Віче! Я на Київському Майдані з першого дня. Нас було зразу 200 студентів, а тепер нас ціла Україна! Але просто стояти і говорити- цього не достатньо. Я пропоную діяти! Ні я не закликаю до штурму Ічнянської ради! Але якщо ми проти Партії Регіонів, то збираймо підписи про її заборону. Ініціюймо закриття Партії Регіонів і Комуністів! Також можна організувати автобус щоб прості люди поїхали і подивились, що відбувається Майдані! Не потрібно їхати тим хто боїться! Але я дівчина, я НЕ БОЮСЯ і закликаю Вас не боятися! Хто може допоможіть продуктами, грошима, одягом. Принесіть теплий одяг, перчатки, носкі, шапки, каски. Організатори, відвезіть все на Майдан, тому що хлопці мерзнуть. Ми стоїмо тут 2 години, а вони стоять 2 місяць! Нам ніхто не платить! Ми мерзнемо за свою ідею! Я вдячна, що Україна виросла! Були репресії, але люди залишились патріотами!»

Голова Громадської організації «Активіст Ічнянщини» Ігор Денисенко був небагатослівним: «Наша громадська організація цілком поділяє ідею створення Ічнянської Народної Ради. Ми підтримуємо представників депутата Ляшка! Тільки разом нам немає чого боятися! Створимо Народну Раду і змусимо Владу йти з нами на діалог! Влада нас до цього часу ігнорувала по різних питаннях, з якими ми до них зверталися! Вони робили вигляд, що або нас не помічають, або робили відписочки, що вони все роблять, все нормально, все у нас добре, все під контролем! У них все добре, ми це розуміємо! Влада догралася, вона сама винна, що люди зібралися і вимагають змін. Разом ми сила!»

Далі говорили деякі з присутніх про проблеми Ічні, зокрема, про Ічнянську автостанцію, про відсутність туалетів біля автостанції і в місті. Жінка, яку ведучий назвав Ніна Олексіївна, рішуче добавила: «Моя пропозиція про екологію! Хто смітники нам возить: Європа чи Росія? Не можна пройти в рідному краї!» Вона також запропонувала вимагати від Януковича, щоб він звільнив Добкіна і Кернеса! Ще одна ічнянка попросила помічника народного депутата Ляшка: « Допоможіть в Ічні відремонтувать хлібопекарню!»

Валентина Колос: «У нас є ще одна пропозиція. Серед нас тут на Ічнянському Майдані є люди партії Регіонів. Я прошу їх подати приклад всім в районі і всій Україні – написати заяви і вийти із злочинної партії!»

Віталій ІЧНЯНЕЦЬ



Теги:Майдан, Ічня, народна рада, Партія Регіонів


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Для того, щоб президент "почув кожного" нам потрібен РЕФЕРЕНДУМ, який на сьогодні вимагають провести тільки КПУ (а ви їх заборонити пропонуєте, не гарно якось виходить), бо усі ці рішення, заклики, заборони, Народні Ради не легитимні.
avatar