реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Ічнянці хочуть чистої води

В приміщенні актового залу Ічнянської школи мистецтв відбулися громадські слухання, присвячені питанню завищених тарифів на водопостачання для місцевих жителів. Організатором проведення слухань стала ініціативна група місцевих активістів, яку очолив Ігор Денисенко.

Надто дорога вода, а тепер ще й забруднена промисловими відходами місцевого молочно -консервного комбінату змушує людей об'єднуватись та разом відстоювати право на справедливий тариф. Відомо, що жителі Ічні платять за воду по так званому «повному» тарифу. Довгий час це було зумовлено відсутністю в місті промислових об’єктів, однак коли в районному центрі запрацювало ВАТ «Ічнянський молочно - консервний комбінат» місцева влада вирішила не переглядати тарифи на водопостачання, змушуючи місцевих жителів й надалі платити завищену плату, покриваючи тим самим витрати підприємства.

Нагадаємо, що незважаючи на фінансово-економічну кризу в країні, у 2008—09 роках компанія успішно розвивалась, реалізувала продукцію, розробляла та впроваджувала нові види продукції. Підприємство було одним з небагатьох українських виробників, які не скорочували обсяги виробництва, чиї виробничі потужності були завантажені повністю.

Як повідомив Ігор Денисенко, «наші звернення до місцевих органів влади та прокуратури щодо забруднення промисловими відходами річки Іченька та ставка ігноруються. Прохання переглянути тарифи на воду не виконуються. ВАТ «Ічнянський молочно - консервний комбінат» платить за воду по десятикратно заниженому тарифу, при тому, що відходи підприємства переповнюють очисні споруди, розраховані лише на органічні стоки.

Відповідно забруднюється навколишнє середовище, а шкідливі речовини потрапляють в грунт та воду, яку ми п’ємо.»

В ході слухань до проблеми завищених тарифів та забруднення води долучився кандидат в народні депутати Секела Р. М. Він пообіцяв жителям міста надати юридичний та інформаційний супровід проблеми та частково покрити організаційні витрати. Зокрема він заявив « Я допомагатиму активістам захищати свої інтереси. Якщо місцева влада й надалі не вживатиме заходів щодо врегулювання проблеми забруднення комбінатом води та примушуватиме жителів покривати витрати цього підприємства ми вдамося до більш жорсткого спротиву: перекриємо дорогу, під’їзди до комбінату і стоятимемо допоки не виконають всіх наших вимог».



Теги:Ічня, Екологія, чиста вода, молочно-консервний комбінат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar