реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

І тут заходить Ердоган...

Передивився бігло історію Афганістану і зробив висновок - усі розповіді про те, що афганців нікому не вдавалося підкорити, то міф. Майже усю свою історію ця місцина була у складі різних держав, різних імперій. Не скажу, наскільки легко місцеві підкорялися завойовникам, але підкорялися. А завойовники залишали Афганістан не під ударами повсталого народу, а під ударами інших завойовників. І перші, кому не піддався Афганістан, це британці.

Афганістан в VII столітті був завойований арабами, які принесли іслам, який остаточно затвердився у цій країні з Х століття. З тих часів усі завойовники були мусульманами. Звісно, за виключенням Британії та СРСР. Історія Афганістану, як окремої держави, почалася на початку 18 століття.

Я до чого веду? А до того, що зараз в Афганістан заходить Туреччина під керівництвом султана Ердогана. Про султана, звісно, жарт. Хоча...

Тобто в Афганістан заходять не іноземці іншої віри. Заходять єдиновірці. США передали Ердогану, мусульманину, Афганістан, ісламську країну. В Афганістан Заходить контингент Туреччини, ісламської країни, зі згоди уряду ісламської ж країни, який потерпає від ударів радикального ісламського руху.

Буде цікаво, гадаю.
А може й корисно для нашої країни.

Сергій КУЗЬОМКА



Теги:Мусульманство, Афганістан, Ердоган, Сергій Кузьомка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar