реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

І корів евакуюють подалі від росіян!

Цілу ферму евакуйовано із села Грем'яч Новгород- Сіверської громади через постійні російські обстріли.

Півтисячі корів довелося евакуювати, бо ферма знаходиться буквально за 300 метрів від російського кордону і звідти постійно прилітають смертоносні «подарунки». У силосі досі є нерозірвані снаряди.

Журналісти «Суспільного» з_ясували, що господарство належить підприємству «Новгород-Сіверські аграрні інвестиції», головний зоотехнік якого В'ячеслав Булашенко розповів: «Місяць шукали транспорт. Люди спочатку казали, ми готові їхати, потім по карті бачили, де знаходиться Грем'яч і боялися, відмовлялися надавати свій транспорт. Один перевізник погодився, але без водія, водій наш».

Запущену ферму в Грем'ячі підприємство придбало в 2016 році. Тоді з корови надоювали два літри молока на добу. Тепер - понад 30 літрів. З того часу змінили поголів'я - закупили корів молочної голштинської породи, реконструювали ферму - нові власники вклали у підприємство 20 мільйонів гривень.

Частина працівниць ферми відмовилися переїздити, а всі інші будуть забезпечені роботою на новому місці, подалі від росіян.

Як повідомив голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус, з прикордоння Чернігівщини вже виїхали майже півтори тисячі мешканців. Ці місця й так були слабо заселені, а тепер, через постійні російські обстріли, перетворюються на випалені місця.
"Голос України"

Фото Суспільне\Чернігів



Теги:Грем'яч, Новгород- Сіверська громада, широка війна, обстріли


Читайте також



Коментарі (0)
avatar