реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

... І Чорновіл щиро розсміявся

Добре пам*ятаю прийняття Конституції України. Учасники тієї історичної ночі вже написали цілі томи патріотичних спогадів. І це правильно. Це дуже потрібно для нашого становлення, для патріотизму.

Я працював тоді спеціальним кореспондентом при головному редакторові газети "Час-Тіме". І на цій посаді в мене був вільний доступ до головного редактора. А Головним редактором був всім відомий Вячеслав Максимович Чорновіл.

Добре пам*ятаю той вечір. Зустрічався тоді з Вячеславом Максимовичем зовсім з іншого приводу. І от коли ми закінчили розмову, він раптом каже: "Скажу тобі по секрету- зараз буде історична ніч, в історії її, мабуть, назвуть, Конституційною... За ніч, до ранку Верховна Рада прийме нову Конституцію України". "А чому так аврально?" - запитую. "Та тому, - каже Вячеслав Максимович,- що Кучма сказав Морозу (це тодішній Голова Верховної Ради України), що, якщо до ранку не приймете Конституцію, то розжену Верховну Раду". І Чорновіл розсміявся так щиро й запально, як умів сміятися лише Чорновіл.

Це я до того, що справжня, закулісна історія, вона дещо прозаїчніша, ніж її потім малюють історики.

Іван БЕЗСМЕРТНИЙ



Теги:Конституція України, Чорновіл, Олександр Мороз, Іван Безсмертний, Кучма


Читайте також



Коментарі (0)
avatar