реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Громадський контроль за тестуванням буде тотальним та всеохопним!

Громадянська мережа ОПОРА та Комітет виборців України оголосили про початок національної кампанії спостереження за зовнішнім незалежним оцінюванням 2010 року. Моніторинг охопить 12 сесій, під час яких абітурієнти складатимуть тестування з 8 предметів.

Загалом ОПОРА та КВУ забезпечить 3246 спостережень. Громадські контролери працюватимуть на 40% пунктів тестування під час кожної з сесій української мови та літератури, 30% - під час складання математики, на інших предметах пункти тестування будуть забезпечені спостерігачами на чверть. На кожному з пунктів працюватиме по 2 активісти, що фіксуватимуть рівень дотримання процедур, ймовірні порушення з боку адміністрації та абітурієнтів. Пункти тестування обиралися відповідно до статистичної вибірки. В Чернігівській області охоплюються всі округи: Чернігівський, Ніжинський, Прилуцький та Корюківський.

Оперативно інформація щодо якості підготовки та проведення ЗНО від кожного зі спостерігачів надходитиме до кол-центру організацій через СМС. Кожен активіст в зашифрованому повідомленні надсилатиме звіт, який укладатиметься на основі 22 питань та дасть оцінку якості роботи відповідальних за пункт тестування, інструкторів, чергових та загалом організацію ЗНО. Інформація автоматично потраплятиме до спеціально розробленої програми та опрацьовуватиметься без впливу людського фактору. Таким чином, через 1,5 години після закінчення написання робіт абітурієнтами ОПОРА та КВУ у спільному національному звіті дадуть оцінку якості організації та проведення ЗНО.

ОПОРА та КВУ звертаються до всіх небайдужих громадян, безпосередньо викладачів вищих навчальних закладів та журналістів зареєструватися на спостереження у відповідних регіональних центрах оцінювання якості освіти (http://testportal.gov.ua/index.php/text/regions/), щоб забезпечити контроль за всеохопним тестуванням, яке складатимуть 433554 особи в 2010 році.

ОПОРА та КВУ закликають абітурієнтів звертатися до спостерігачів організацій, якщо їхні права буде порушено, щоб отримати консультацію.

Контактна особа в м. Чернігові:

Романенко Євгеній
661-127




Теги:моніторинг, КВУ, ЗНО, абітурієнти, тестування, якість освіти, опора


Читайте також



Коментарі (0)
avatar