реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Громадські роботи — робота для людини, користь для громади

З приходом весни люди традиційно починають наводити лад на своїх подвір’ях та вулицях. Вагомий вклад у наведення порядку вносять безробітні громадяни, які за направленням служби зайнятості беруть участь у громадських роботах.

«Зазвичай навесні найбільш затребуваними є роботи з благоустрою населених пунктів та екологічного захисту навколишнього середовища, - говорить начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Лисобикова. - Безробітні прибирають вулиці, парки, сквери, кладовища, займаються вирубкою та розчисткою придорожніх смуг, ліквідовують стихійні сміттєзвалища, упорядковують пам’ятники загиблим воїнам тощо».

Загалом, з початку року на Чернігівщині служба зайнятості області до громадських робіт залучила понад сотню безробітних. Найбільше людей (60 осіб) працювали на роботах з екологічного захисту навколишнього середовища. Вони збирали вторинну сировину, а саме: макулатуру, поліетилен та поліетиленові пляшки. Ще 13 безробітних займалися благоустроєм населених пунктів, 10 – упорядковували місця поховань та кладовища, стільки ж осіб були задіяні в управліннях праці та соціального захисту населення для інформування громадян про порядок отримання субсидій та роботи з документацією, 8 – взимку розчищали снігові замети.
Зокрема, наразі на Ічнянщині вісім безробітних працюють на громадських роботах в КП «Ічнянське виробниче управління житлово-комунального господарства». Вони виконують роботи з благоустрою об'єктів соціальної сфери та упорядкування зон відпочинку і туризму, ліквідовують сміттєзвалища в с. Гмирянка, в придорожніх смугах вирубують чагарники і прибирають сміття.

Валентина Федусь
Чернігівський обласний центр зайнятості



Теги:Центр зайнятості, громадські роботи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar