реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Громадське відзначення великого Кобзаря у Чернігові. ФОТО

9 березня 2013 року громадськість міста Чернігова урочисто відзначила 199 років із дня народження Тараса Шевченка. Традиційно захід пройшов біля найкращого в Україні пам’ятника молодому Кобзареві на Валу.
Ведучий урочистого зібрання, голова Чернігівської обласної організації Української народної партії, народний депутат 4-го скликання Володимир Ступак повідомив, що громадське вшанування батька Української нації в Чернігові об’єднало представників Української Народної партії, ВО «Свобода», «УДАР» та громадських організацій на чолі з «Просвітою» імені Тараса Шевченка.
Він підкреслив, що наступного року відбудеться визначна історична подія – 200 років із дня народження Кобзаря. Він закликав громадськість області невідкладно створити громадський оргкомітет із відзначення цієї події, щоб координувати заходи партій і громадських організацій.
Також В. Ступак нагадав громаді, мотивуючи особливу честь і відповідальність за гідне вшанування Великого Кобзаря, що в Україні тільки Черкащина і Чернігівщина найбільше історично пов’язана з батьком Української нації. Саме через Чернігівщину пролягав останній шлях Тараса до Чернечої гори у Каневі.

Народний депутат України Сергій Аверченко від партії «УДАР» зізнався, що він завжди під рукою тримає старенький й зачитаний томик «Кобзаря», у пошуках відповідей на складні питання йому допомагає мудрість Тараса Шевченка. Життя та творчість Великого Українця завжди підтримує й морально зміцнює у сьогоднішній непростій боротьбі за Україну, за її волю.

Депутат Чернігівської обласної ради Віктор Лазар від партії «УДАР» наголосив, що у сьогоднішніх складних умовах боротьби за Україну дороговказом української демократичної перемоги є ідеї Тараса Шевченка.

Чернігівський поет і перекладач Яків Ковалець прочитав свій новий вірш «Моя вишиванка» і поділився спогадом про вшанування Кобзаря ним із однодумцями в непростих умовах за часів комуністичної імперії у 60-тих роках минулого століття.
Чернігівська поетеса, просвітянка, член УНП Надія Галковська представила громаді свій новий вірш «До Тараса».
Інший просвітянин, журналіст, заступник голови обласної організації УНП Сергій Соломаха підкреслив, що в умовах, коли нинішні можновладці намагаються утримати владу та неправедні статки шляхом стимулювання роз’єднання та взаємопоборювання української опозиції, ідеї Великого Кобзаря можуть і повинні об’єднати й консолідувати український народ. Він закликав бути пильними, щоб «не приспали, лукаві, і в огні її, окраденую, не збудили…»

Учасники урочистого заходу поклали квіти до пам’ятника Тараса Шевченка і співали без фонограми та професійного хору «Заповіт», «Реве та стогне Дніпр широкий» та повний текст Українського державного гімну.

Пам’ятайте заклик Великого Кобзаря: «Борітеся – поборете!»

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП


































Коментарі (1)
avatar
1
Тю, а яке Лазар має відношення до УДАРу? А, Аверченко до УНП? Хай би притягнув своїх ударівських хлопців! А, то завжди цей красень один, ніби крім нього в ударі більш нікого нема!
P.S: порадувало фото, де Лазар фотографує Аверченко? Більш, мабуть, нікому було?
avatar