реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Громадська рада радить адміністрації інвентаризацію медицини

"Двадцять років ми йшли на розмови, але ніхто не йшов на ризики реформи медицини", -- такими вступними словами заступника голови обласної державної адміністрації Віктора Тканка розпочалося засідання Громадської ради при адміністрації. Темою обговорення стала саме реформа медицини.
Петро Хомрач, головний лікар Менської районної лікарні, найдальше просунувся в реформуванні і тому говорить нетрадиційно:" У нас не вистачає 35 лікарів і вони й не треба. Я можу з 210 ліжок скоротити 20, але ж тоді посиплються нормативи. Вся медицина прив'язана до ліжкомісць і з цим треба прощатися". У Менському районі таку створено систему швидкої медичної допомоги, що на виклик приїжджають за 15 хвилин максимум. Для цього чергують карети "швидкої" у Березні, Макошино, Стольному, Бірківці.

Начальник обласного управління охорони здоров'я Галина Василькова сучасну систему медицини назвала ескалатароним методом очищенням кишень пацієнтів" і аргументувала зміни. Коли стоїть у селі закритий фельдшерсько-акушерський пункт, або там такий спеціаліст, що вже двадцять років не проходив перекваліфікації, то яку якісну допомогу від нього чекати?!

Громадська рада рекомендувала обласній адміністрації провести інвентаризацію медичних закладів та створення єдиного медичного простору в області.

Також створено ряд експертних груп та підтримано клопотання обласного художнього музею про присвоєння йому імені Григорія Галагана.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Чернігівська ОДА, сільська медицина, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar