реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Гройсман - Смілянському: краще напишіть заяву!

Несприйняття соціальної функції керівництвом «Укрпошти» загрожує соціальним вибухом, продукує реальну загрозу для невиконання державою своїх функцій, в тому числі інформаційної.

Здійснення чинним керівництвом «Укрпошти» своїх так званих «реформ», які фактично запроваджено задля отримання прибутку, веде до знищення всієї системи єдиного національного оператора поштового зв’язку, перетворюючи «Укрпошту» на великий супермаркет. Про це та про перебіг реалізації «реформаторських» задумів гендиректора «Укрпошти» Ігоря Смілянського «Голос України» не раз друкував матеріали (наприклад, останнім часом, дивись газету за 21 вересня, 3 та 4 жовтня). Вимушений був «Голос України» звертатися з відповідними листами та заявами і до Президента України, Кабінету Міністрів України.

У липні цього року Президент України Петро Порошенко відреагував на звернення щодо інформації про скорочення відділень «Укрпошти» в сільській місцевості, а також припинення надання послуги з виплати пенсій через відділення «Укрпошти» в разі, якщо регульовані державою тарифи на це не буде підвищено. Тоді глава держави наголосив на неприйнятності таких рішень і зазначив, що державні підприємства мають виконувати певні соціальні функції.

Незважаючи на це, нехтуючи вимогою Президента України, пан Смілянський продовжує реалізацію наміченого, заявивши в одній із газет, що «Укрпошта» з 1 січня наступного року не буде доставляти пенсії громадянам України, а також про те, що ним запланована ліквідація 5—7 тисяч стаціонарних відділень.

На що Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що «Українська пошта, як одна з найбільших державних компаній і виконавець цілої низки соціально важливих функцій, має працювати на українських громадян. А призначений на конкурсній основі менеджмент має вирішувати проблеми компанії, а не брати людей у заручники своїх управлінських рішень. Це неприпустимо — не доносити пенсії пенсіонерам. Я цього не допущу, — запевнив глава уряду на Урядовому порталі. — Економити хай починають із себе — своїх заробітних плат. Якщо менеджмент «Укрпошти» не розуміє важливості соціальної функції компанії, і це буде їх незмінна позиція, я б радив їм усім зібратися, написати заяви і перейти на іншу роботу. Ми призначали менеджмент на конкурсних засадах не для того, щоб вони брали в заручники всіх, особливо пенсіонерів, а для того, щоб знаходили правильні ринкові механізми, виконували соціальну функцію і робили компанію багатшою».

Прем’єр-міністр наголосив, що нещодавно в «Укрпошті» було призначено незалежну наглядову раду. І уряд планує звернутися до неї з проханням дати оцінку ситуації.

«Будемо звертатися до цієї наглядової ради як уряд, щоб вони дали свою оцінку. З одного боку. А з другого — отверезили керівництво пошти, щоб таких заяв більше не лунало. Пошта буде доставляти пенсії, і це принципово важливо для людей. Українська пошта має працювати для українських громадян», — сказав Володимир Гройсман.
За його словами, якщо компанії не вистачає коштів, можна подумати над розвитком тих напрямів діяльності, які перетворять «Укрпошту» на прибуткову компанію і дадуть змогу платити співробітникам, передусім рядовим листоношам, достойну зарплату.

«Я розумію, є проблеми. Але я наголошую: ми наймали управлінців, щоб вони ці проблеми вирішували, а не створювали нові», — додав глава уряду.

Чи почує цього разу пан Смілянський хоча б Прем’єр-міністра України, покаже час. А може, знову напише заяву про відставку, як це було після «прочухана» від Президента України. Нагадаємо, що після тієї заяви у Смілянського прибрали приставку «в.о.» та підвищили зарплату до 700 тисяч гривень на місяць. А може, краще, поки не розвалив цей «менеджер» те, що створювалося роками, прибрати його з посади, до якої, очевидно, він ще не доріс.

"Голос України"



Теги:Ігор Смілянський, Володимир Гройсман, диверсія, Укрпошта


Читайте також



Коментарі (0)
avatar