реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Готові захищатися!

Близько половини жителів України в разі загрози територіальній цілісності України готові боротися за інтереси країни зі зброєю в руках. Про це свідчать дані серпневого дослідження соціологічної групи «Рейтинг».

Згідно з результатами опитування, 46% респондентів готові в разі виникнення відповідної загрози обстоювати територіальну цілісність України зі зброєю.

За останні три роки це найвищий показник: у 2010 році таких було 43%, у 2012 році — лише третина.

Якщо раніше підвищену готовність захищати свою країну зі зброєю в руках висловлювали переважно прихильники партії «Свобода», то тепер таких однакова кількість і серед прихильників інших опозиційних партій: «УДАРу» та «Батьківщини» — близько 60%.

На Донбасі кількість опитаних, готових обстоювати територіальну цілісність країни зі зброєю в руках, у 1,5 разу вища, ніж кількість людей, які підтримали б незалежність.

Майже 60% чоловіків і кожна третя жінка готові захищати свою країну зі зброєю в руках. Чим молодші респонденти, тим вищу готовність вони декларують до обстоювання країни.

Кількість прихильників незалежності України за останні два роки істотно зросла. Про це свідчать дані Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка (УІСД) та Центру «Соціальний моніторинг».

Згідно з результатами соцопитувань 69% українців вважають, що влада розвиває Україну «у неправильному напрямку».



Теги:патріотизм, зброя, Незалежність України, соцопитування


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
А що буде робити у випадку агресії решта 54 відсотків населення, що не висловила готовність захищати територіальну цілістність України? Не цікавились?
avatar
2
поховається по погребах
avatar
3
ну так українцям більше нічого й не залишеться, як самим захищати власну країну, бо влада зробила усе можливе й неможливе, щоб за 22 роки незалежності, зруйнувати могутню радянську армію, бо зараз вона не то що тінь, а тінь тіні!
avatar