реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Горить трава

З метою забезпечення належного протипожежного захисту лісів області від пожеж та недопущенню випалювання сухої рослинності та стерні, Держекоінспекцією в Чернігівській області проводяться спеціальні рейд-перевірки по виявленню негативних чинників, які завдаються людям та наносять велику шкоду довкіллю, шляхом недотримання природоохоронного законодавства.

Так, Головним державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області був наданий припис головам районних державних адміністрацій Чернігівської області, яким зобов’язано голів районних державних адміністрацій забезпечити проведення роз’яснення законодавства щодо заборони палів з керівниками підприємств і населення районів та доведення вимог даного припису до керівників під розпис.
Попри роз’яснювальну роботу серед населення через ЗМІ, яку зі свого боку проводить Держекоінспекція в Чернігівській області, випадків порушень протипожежних вимог у лісах, на сільгоспугіддях, у смугах відводу автомобільних і залізничних доріг, особливо у пожежонебезпечний період - не меншає.
Від байдужого ставлення до навколишнього природного середовища та необережного поводження з вогнем, вже кілька днів продовжується горіння сухої трави та торфу на болотистій місцевості в селах Пилятин та Карпилівка Козелецького району. Пожежні підрозділи докладають всі свої сили, щоб ліквідувати пожежі.
Держекоінспекцію в Чернігівській області під час рейд-перевірок виявлено 14 випадків самовільного випалювання сухої рослинності, винних осіб притягнуто до адмінвідповідальності за ст. 77-1 КУпАП. Загальна сума накладених штрафів склала 4301 грн.
В той же час проведено 7 перевірок постійних лісокористувачів щодо їх готовності до своєчасного виявлення та гасіння пожеж у лісах. За порушення вимог пожежної безпеки у лісах до адмінвідповідальності притягнуто 7 осіб за ст. 77 ч.1 КУпАП на загальну суму накладених штрафів 392 грн.
В подальшій своїй роботі, відповідно до покладених на Держекоінспекцію в Чернігівській області завдань, буде посилено контроль за виконанням вищевказаного припису та забезпеченням техногенної дисципліни.

Тетяна Войтенко,
головний спеціаліст у зв’язках
з громадськістю та ЗМІ
Держекоінспекції
в Чернігівській області





Коментарі (0)
avatar