реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Горимо!

Незважаючи на те, що морози поступово відступають, ситуація з пожежами і загибеллю людей на них у Чернігівській області залишається напруженою. Лише за добу з 19 на 20 лютого в області виникло 11 пожеж, під час яких 4 людини загинуло, ще одну травмовано. Основними причинами такої ситуації залишається необережність громадян у поводженні з вогнем, а також несправність приладів опалення й електромереж.

Трагедія, яка забрала життя 14-річного юнака, трапилась 19 лютого у Бахмачі по вул. Тиницька, 6. Євген прийшов до своєї тітки, що винаймала літню кухню у господарів. В цей час жінки не було вдома і хлопчина спочатку намагався розпалити грубу, потім поставив грітися електрочайник, а сам ліг відпочити. Проте, старенька електропроводка, яка була прокладена з порушеннями вимог пожежної безпеки, не витримала. Сталося коротке замикання, а так звані «жучки» в електролічильнику замість стандартних запобіжників, в необхідний момент не спрацювали.

О 13:20 повідомлення про пожежу надійшло до районного відділу управління МНС в області. В кімнаті літньої кухні на ліжку рятувальники виявили тіло юнака без ознак життя. Євген задихнувся від небезпечних продуктів горіння.

У с. Смолянка Куликівського району через відсутність протипожежної розділки між опалювальним приладом та дерев’яними конструкціями перекриття загорілась літня кухня. У вогні загинула її 89-річна власниця.

20-го лютого о 3:42 в с. Салтикова Дівиця Куликівського району загинув 46-річний господар помешкання. Зі слів сусідів, чоловік зловживав спиртним, ніде не працював. Раніше в його оселі вже виникали пожежі, проте, завдяки пильності сусідів, трагедії вдавалося уникнути. Нажаль, вогонь помилок не прощає. Згубна звичка палити у ліжку в нетверезому стані і призвела до загибелі чоловіка.
Того ж ранку о 4:23 у Карпилівці Козелецького району через несправність електромережі загинула 85-річна жінка.

У зв’язку з цим, управління МНС та управління Держтехногенбезпеки в Чернігівській області звертаються до мешканців області з проханням дотримуватись вимог пожежної безпеки! Не зловживайте алкоголем, проявляйте обережність у поводженні з вогнем та при курінні. Перевіряйте справність приладів опалення. Дбайте про своє та життя тих хто з вами поруч.

Управління МНС та управління Держтехногенбезпеки
у Чернігівській області



Теги:мнс, пожежі, Салтикова Дівиця, Смолянка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar