реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Голову ОДА уже хочуть відставити?

На засіданні президії Чернігівської обласної ради, де формувався порядок денний наступної сесії обласної ради, прийнято рішення про включення питання про звіт голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Івашка.

«Знаю, що бюджет області недорахується до кінця року півмільярда гривень. У плані роботи обласної ради передбачено звіт голови ОДА. Він має бути, — наполягав заступник голови ради Валентин Мельничук. — Я працював головою ОДА 5 років, звітувався 4 рази, це нормальний процес».

Арсен Дідур, голова земельної комісії, дивувався, чому частина керівників департаментів ОДА досі працюють у статусі виконуючих обов'язків. Якби він ще подивувався чому досі працюють адепти режиму Януковича, які возили "тітушок" на Антимайдан... Взагалі кадрові зміни у виконавчій владі зупинені фактично рішенням самого Володимира Івашка, адже два його заступники позбавлені права самостійно визначати хто працюватиме у їх підпорядкуванні.

Також не призначено керівника головного управління державного земельного агентства. Крім того, голова бюджетної комісії Валентин Запорожчук згадав, що вже кілька місяців не працює Валерій Дудко, який керував Департаментом фінансів впродовж багатьох років.

Володимир Івашко так відповів на закиди депутатів: "Виконавча влада працює. Шукаємо шляхи віднайти кошти для бюджетників. Є вже навіть законопроект про виділення 150-ти мільйонів. Я довів до відома керівників держави про необхідність вирішити дві найболючіші проблеми. Перша — це повернення чернігівських батальйонів територіальної оборони. Друге — надання субвенції області для виплати заробітних плат бюджетникам. Останню проблему ми самотужки не витягнемо. Вже є доручення від Прем'єр-міністра Яценюка Міністру фінансів віднайти кошти».

Сподіваємося, що хоч перед депутатами Володимир Івашко прозвітує, а не так як перед обласним штабом національного спротиву, коли відібрали для слухання "звіту в його кабінеті" тільки прихильників Валерія Дубіля...

Іван ПОБИВАН



Теги:кадрові зміни, Володимир Івашко, Чернігівська ОДА, Чернігівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar