реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Голову облради обрали після … «замінування»

У детектив перетворилася перша, установча сесія Чернігівської обласної ради нового скликання: так спершу коаліція з трьох партій - «Слуга народу», «Рідний дім» та Радикальної партії Олега Ляшка - назвала кандидаткою на посаду голови Олену Дмитренко, але серед ночі на сайті фракції «Слуги народу» з’явилося прізвище іншого кандидата від цієї партії – Михайла Левицького, який заявив, що його кандидатура погоджена з Офісом Президента та головою обласної адміністрації Анною Коваленко. Проте згодом голова фракції Дмитро Іванов сказав, що такого рішення фракція не приймала і іншого кандидата депутати не висували.

Сесія дуже довго не могла розпочатися – депутати ніяк не погоджували порядок денний. У запалі суперечок блокували тимчасову президію, заявляли про фальсифікації, зрештою, хтось із них викликав поліцію, повідомивши про замінування будівлі обласної ради. Повідомлення виявилося брехливим і тепер цікаво – чи відповість депутат за фальсифікацію?

Зрештою, таємним голосуванням депутати визначилися: головою обласної ради обрано недавню голову Козелецької ОТГ Олену Дмитренко («Слуга народу»), першою заступницею – Ніну Лемеш («Рідний дім»), яка відтепер залишить посаду заступниці міністра молоді і спорту, та заступником – Дмитра Блауша (Радикальна партія Олега Ляшка). Всі вони отримали строго по 33 голоси – це незначна більшість із депутатів трьох згаданих фракцій. Всього Чернігівська обласна рада нараховує 64 депутати.

Відтак об’єдналися в опозиційний блок депутати від партій – «ЄС», «Батьківщина», ОПЗЖ, «Наш край» та «За майбутнє». Секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако так прокоментував хід обласної сесії: «Коли у вас немає голосів та ви програли, можна чесно визнати поразку та продовжити боротьбу заради майбутніх перемог. Така позиція завжди викликає повагу. Але можна займатися іншими речами: блокувати роботу виборчої комісії та тижнями затягувати призначення першої сесії; пробувати «переконати» депутатів та змінити формат більшості; намагатися зірвати засідання, коли воно нарешті почалося; «замінувати» приміщення ради; рішенням лічильної комісії (!!!) перенести засідання ради на 6 днів; викликати поліцію, робити заяви, звинувачувати, обурюватися... Але це все вже викликає лише сміх. Саме така позиція об‘єднала в Чернігівській обласній раді ЄС та ОПЗЖ, Батьківщину та За Майбутнє, Наш край та ще одну людину».

Довідка.

ДМИТРЕНКО Олена Борисівна

Народилася 27 липня 1965 року в смт.Козелець Чернігівської області.
У 1992 році закінчила Чернігівський педагогічний інститут за спеціальністю учитель історії і правознавства.
У 1998 році закінчила обласний інститут підвищення кваліфікації та перепідготовки працівників освіти за спеціальністю філолог.
З 1986 по 1992 рік працювала вихователем у дитячому комбінаті №62 міста Чернігів.
З 1992 по 1997 рік працювала вчителем української мови та літератури у школі – колегіумі №11 міста Чернігів.
З 1997 по 2001 рік працювала заступником головного лікаря по виховній роботі у міжколгоспному санаторії «Десна».
З 2001 по 2002 рік працювала спеціалістом першої категорії загального відділу Чернігівської міської ради.
З 2002 по 2004 рік працювала головним спеціалістом загального відділу Чернігівської міської ради.
З 2004 по 2006 рік працювала заступником начальника загального відділу апарату Чернігівської облдержадміністрації.
У 2006 році працювала радником Чернігівського міського голови.
З 2006 по 2008 рік працювала першим заступником генерального директора українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта».
З 2008 по 2010 рік працювала радником голови Соціалістичної партії України.
З 2010 по 2011 рік працювала керівником виконавчого апарату Політради СПУ.
З 2012 року працювала директором Благодійної організації «Благодійний фонд Рудьковського «Сила добра».
З 2015 по 2017 рік працювала головою Козелецької районної ради.
Громадська робота:
З 2010 - депутат Чернігівської обласної ради.
З 2012 по 2014 рік – помічник Народного депутата України.
Неодружена. Має дорослу доньку.



Теги:Слуга народу, Олена Дмитренко, Рідний дім, Чернігівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar