реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Голову донецької "Просвіти" викликають на допити

Донецька міліція викликала на допит члена обласного Комітету опору диктатурі, керівника обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Марію Олійник за "незаконне святкування Дня незалежності в Донецьку".

Як повідомляє прес-служба "Фронту змін", у понеділок о сьомій годині ранку до Марії Олійник прийшли додому двоє представників Ворошиловського районного відділку міліції.

Майор міліції Ігор Дешевий і прапорщик Дмитро Міщенко повідомили Олійник, що у понеділок об 11.00, вона повинна з'явитися у Ворошиловський райвідділ як свідок у справі про незаконне святкуванні Дня незалежності в Донецьку 24 серпня.

Як повідомила сама Олійник, вона пояснила міліціонерам, що з 10.00 вона бере участь у засіданні Донецького апеляційного адмінсуду в справі про ліквідацію шкіл № № 3,27 і 100 міста Макіївки і бути в райвідділі в 11.00 не зможе.

На це міліціонери заявили, що в разі неявки її "проведуть" до райвідділку, повідомляє прес-служба.

24 серпня за кілька годин до мітингу і святкової ходи Донецький окружний адміністративний суд виніс рішення про заборону партіям і громадським організаціям проводити акції в День Незалежності України.

Незважаючи на це, в центрі Донецька понад 400 прихильників опозиції зібралися на площі Леніна. Учасники акції сформували колону і, не заважаючи руху транспорту, попрямували по тротуару вздовж вулиці Артема до пам'ятника Тарасові Шевченку.



Теги:Просвіта, 20-річчя незалежности, Донецьк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar