реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Головні орієнтири для вибору умивальника

Сантехніки радять купувати раковину ще на етапі проектування санвузла. Адже це базовий атрибут ванної кімнати, для якого варто передбачити особливе місце. Важливо враховувати габарити: розмір, глибину, ширину бортів. Замовляти раковину радимо в магазині https://www.santechshara.com.ua/santehnika/, де величезний вибір сантехніки європейських і українських брендів.

Типи умивальників
Консольні моделі - кріпляться до стіни за допомогою кронштейнів. Для них важливо підібрати стильний, хромований сифон, адже він буде відкритим. Під раковиною залишається багато вільного місця, де зручно розміщується білизна, кошик, полки для рушників або підлогові ваги. Для установки консольної конструкції є одна умова - капітальні стіни (цегляні або бетонні).

Вбудовувані - найбільш практичні, а тому популярні моделі. Вони встановлюються в отвір тумби, займаючи мінімум місця. Існує величезна різноманітність вбудованих раковин за формою і розміром. Особливо популярні умивальники з широкими бортами, які виконують роль стільниці. Головна перевага вбудованих моделей - універсальність, адже їх встановлюють в підлогу, а також підвісні тумби.
Умивальники "тюльпани" кріпляться на стіну, а також додатково спираються на ніжку. Сифон і труби ховаються всередині п'єдесталу, тому виглядає конструкція легко і стильно. У плані практичності ці конструкції програють попереднім, тому не так популярні.

У чому відмінність матеріалів?
Раковини виготовляють з:
- порцеляни;
- фаянсу;
- штучного каменю.

Порцелянові моделі відрізняються низьким рівнем гідрофобності, тобто вони не вбирають вологу. Поєднання білої глини і кварцу, роблять ці моделі надміцним, довговічними. Їх покривають сантехнічної глазур'ю, яка відштовхує бруд і захищає основу від руйнування. Обходяться порцелянові вироби недешево, але служать більше 15 років, зберігаючи практичність, привабливість.

Фаянс зовні нічим не відрізняється від порцеляни. Вся справа в покритті глазур'ю, яка робить основу білосніжною і глянсовою. Фаянс вбирає вологу, руйнуючись під її впливом. Поки глазур ціла, основі нічого не загрожує. Але варто з'явитися тріщині на поверхні, як там накопичується вода, мікроби, неприємні запахи. Фаянсові умивальники при належному догляді прослужать більше 5 років.

Моделі зі штучного каменю виготовляються з кам'яної крихти з додаванням сполучних смол. Найчастіше використовують мармурову крихту з акриловими сполучними. Вони відрізняються підвищеною міцністю, стійкістю до утворення тріщин, а також перепадів температур. Кам'яні умивальники не вбирають вологу, відштовхують бруд а також радують користувачів простим відходом.





Коментарі (0)
avatar