реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Головатенко буде мовити в Чернігові. Але не наш

Чоловік членкині Нацради отримав для свого каналу ліцензії в 11 обласних центрах

Канал UBR в особі ТОВ «ЄС Продакшен груп» переміг в 11 обласних центрах, отримавши місця в цифровому мультиплексі МХ-5 із регіональним покриттям.
Так, UBR переміг у Києві, Львові, Харкові, Вінниці, Сімферополі, Полтаві, Рівному, Тернополі, Хмельницькому, Черкасах та Чернігові.

На конкурс було виставлено по 4 частоти в кожному зі 165 міст, де поставлять передавачі «Зеонбуду», провайдера багатоканальних телемереж.

Раніше генеральний директор TVI Микола Княжицький передбачав, що конкурс Національної ради з питань телебачення та радіомовлення стане перевіркою першого заступника Нацради Оксани Головатенко, чий чоловік знаходиться серед власників каналу UBR.

«Одним з активних учасників конкурсу є канал UBR, який подав заявку на отримання як загальнонаціональної, так і 27 регіональних ліцензій. На сайті телеканалу вказано, що він входить до ES GROUP, а керує цією групою Юрій Каплуненко, чоловік першого заступника Нацради Оксани Головатенко», - зазначив Княжицький.

Він пояснює, що UBR, по-перше, не має права вести мовлення двома каналами на одній й тій самій території. А по-друге, місцеві мультиплекси створюються саме для місцевих каналів, далеко не всі з яких можуть отримати у них місце.

«Участь загальнонаціональних компаній у місцевих конкурсах – звичайне шахрайство, яке дозволяє учаснику за рахунок місцевих мовників покрити найбільші ринки за меншу ціну, на відміну від конкурентів», - переконаний Княжицький.

На його думку, єдиним способом для Оксани Головатенко зберегти обличчя і не бути звинуваченою у корупції є або відкликання UBR своїх заявок, або її неучасть у цьому конкурсі.

«Казки про те, що нібито цю компанію продали невідомо кому виглядають дешевим піаром, покликаним покрити корупцію»,- вважає Княжицький.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила не давати телеканалу TVI ліцензію на загальноукраїнському рівні.

Зазначимо, що з 2015 року Україна відмовляється від аналогового мовлення, відтак гравцями на ринку залишаться лише ті компанії, які виграли ліцензії на цифрове мовлення.

Єдиним оператором, який буде надавати телекомпаніям послуги з передачі цифрового сигналу буде загадкова компанія «Зеонбуд».

Нагадаємо, у січні цього року Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовив "5 каналу", ТВі та СТБ у задоволенні їхніх касаційних скарг у так званій частотній справі. Зокрема, завдяки цьому рішенню втратили чинність, ліцензії "5 каналу" і додатки до ліцензії ТВі у деяких регіонах.

Телекритика, Українська правда, ZN.UA



Теги:Національна рада з питань телебачен, інформаційний простір, ліцензії, Головатенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar