реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Гол! Стартує дворовий футбол!

В Чернігові стартує чемпіонат з дворового футболу!

16 квітня відбулася головна передсезонна зустріч капітанів команд, що зареєструвалися для участі в Чемпіонаті Чернігова з футболу 8х8 (так званого дворового футболу, який можна назвати соціальним видом спорту, і який популяризує здоровий спосіб життя серед молоді, в тому числі – з соціально незахищених і неблагополучних родин). Цього року змагання відбудуться завдяки фінансовій підтримці кондитерської фабрики «Стріла». До речі, команда цього підприємства боротиметься за перемогу у вищому дивізіоні Чемпіонату.

Як повідомив присутнім Президент міської асоціації футболу 8х8 Богдан Ткаченко, участь у змаганнях візьмуть понад 30 команд. Майже половина з учасників – новачки. Під час Чемпіонату відбудуться чемпіонат вищої ліги, чемпіонат І ліги, змагання за Кубок Чернігова та за Суперкубок. До речі, старт сезону «Весна-Осінь 2011» відбудеться вже 23 квітня о 13.00 на полі СК«Хімік». За Суперкубок поборються найкращі команди минулого року: Чемпіон вищої ліги та володар Кубку-2010 - команда «Гамма» та срібний призер вищої ліги команда «Ремзавод».

Серед цьогорічних нововведень можна відзначити такі:

- представники команд вищої ліги зможуть судити матчі І ліги;
- команда може перенести всього одну гру в ході змагань;
- матчі проходитимуть на полях СК «Хімік»школи-інтернату та ЗОШ №7, 12 ,24, 28 (закріплені за кожним полем команди мають утримувати його в належному стані);
- колективні фото команд у своїй спортивній формі, а також фото окремих гравців можна буде побачити на сайті Асоціації www.football8x8.com.ua (це робиться задля того, аби на матчі не виходили «підставні гравці» тощо).

Під час зібрання було проведене жеребкування, а також складений розклад ігор у вищій та І лігах. Капітани обговорили проблемні питання щодо організації змагань. Йшлося, зокрема, про стан полів для проведення турніру. В нашому обласному центрі їх не вистачає! Поля на території загальноосвітніх шкіл потребують благоустрою. Вже є домовленості з адміністраціями деяких шкіл про те, щоб провести там суботники за участю гравців команд дворового футболу. Начальник відділу по фізичній культурі та спорту Чернігівської міської ради Олександр Стецько від імені міської влади пообіцяв присутнім допомогу та сприяння в організації змагань.

- Футбол колись починався розвиватися у дворах. Спортивних шкіл було замало, і до них не так легко було потрапити, існував певний відбір, - пригадав Олександр Миколайович. – Ви молодці, що самі організуєте цей Чемпіонат, самі знаходите фінансування, спонсорів. Ви робите дуже корисну справу! Тож бажаю успіхів усім командам. Нехай переможе найсильніший!

Задля отримання більш детальної інформації телефонуйте: 611-554 (Богдан Ткаченко), слідкуйте за перебігом подій на сайті Асоціації футболу 8х8: www.football8x8.com.ua







Теги:Футбол, дворовий футбол


Читайте також



Коментарі (0)
avatar