реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Гинуть зайці!

У Чернівецькій області в лісах від невідомої хвороби гинуть зайці, повідомляє УНIАН з посиланням на буковинські ЗМІ.
За словами голови Чернівецької облради Українського суспільства мисливців і риболовів Георгія Рудяги, мисливці знаходять в лісах мертвих зайців, на трупах яких не видно слідів насильницької смерті. "Доводиться лише гадати, чому вмирають тварини", - сказав він.

Мисливці вважають, що зайців вбиває якась невідома заяча хвороба, або ж вони отруюються хімікатами, якими люди обробляють сільськогосподарські рослини.

Рудяга відзначив, що причину смерті зайців повинна визначити ветеринарна експертиза. "Ми вже відправили до ветеринарної лабораторії труп зайця, якого знайшли в лісі в Сторожинецькому районі", - додав він.

За даними обласного суспільства мисливців і риболовів, за станом на березень цього року на Буковині налічувалося 18 тисяч голів зайців-русаків. У минулому 2010 року їх було трохи більше - 18340 особин.

Нагадаємо, що для жителів фінської столиці Гельсінкі навала диких кроликів стала справжнім випробуванням. Кілька років тому в Гельсінкі можна було побачити лише звичайних зайців, що не створювали особливих труднощів. Проте вибух кролячої народжуваності викликав справжній бум. Збитки, які були заподіяні кроликами зеленим насадженням Хельсінкі, в 2008-му склали 100 тисяч євро.
Сайт "Відголос"



Теги:зайці, Екологія, мисливство, ліси, буковина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar