реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Генпрокурор пояснив чому втік Дубіль

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що нардеп "Батьківщини" Валерій Дубіль організував мережу агітаторів за участю російських політтехнологів і в трьох областях планував підкупити виборців для перемоги Юлії Тимошенко 31 березня.

Про це генеральний прокурор заявив на прес-конференції 7 березня, звинувативши Дубіля в причетності до схиляння Юрія Тимошенка знятися з виборів.

"Декілька тижнів тому Дубіль став об’єктом роботи правоохоронних органів. Служба безпеки України, її департамент Т з захисту конституційного ладу, виявив групу російських політтехнологів, запрошених чернігівською єпархією УПЦ Московського патріархату у 2014 році як волонтерів, котрі працюють у штабах "Батьківщини", – нагадав Луценко.

"СБУ вислала 5 тисяч повісток усім учасникам схеми, які мали не просто агітувати, а купувати голоси українців", – заявив він.

"Координує організацію народний депутат Дубіль, який викликався на допит, але на нього не з'явився. Викликається він знову в понеділок – подивимося на результат", – повідомив генпрокурор

"У слідства є отриманий законним шляхом аудіозапис, коли Дубіль інструктує всю цю мережу і гарантує їм виплату коштів, які були знайдені при обшуках", – заявив він.

За словами Луценка, в результатів обшуків у Тернопільській області виявили 17 500 доларів, які координатор округу №164 мав передати "сітці".

Він заявив: за висновком експертів СБУ, на скупку голосів по всій Україні цій організації було виділено близько 80 млн доларів, але був ще й "спецпроект" для перемоги у 1-ум турі виборів у трьох областях: "Вінницька область – 6 округів, Волинська область – 5 округів, Дніпропетровська область 17 округів".

За словами Луценка, план агітаторів складав по 45 тисяч на кожному окрузі – це 30% від усіх виборців округу.

"Тобто якщо додати до дійсного рейтингу цей куплений – перемога у першому турі (для Юлії Тимошенко – ред.)", – сказав він.

Луценко також заявив, що організація Дубіля "включала в себе також громадян Російської Федерації, політтехнологів партії Жириновського, а також громадян України, які працювали на виборах Путіна"

Повністю тут: Українська правда



Теги:підкуп виборців, генпрокурор, Валерій Дубіль, Чернігівська єпархія МП, Батьківщина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar