реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Генерала- зрадника затримали у Сербії

На кордоні між Сербією і Північною Македонією затримали Наумова, колишнього заступника голови СБУ Івана Баканова.

Це історія у стилі Остапа Бендера - бранзулетки і паковани у декілька сот тисяч різноманітної валюти.

Обалдєвші сербські митники не знають, що робити і на всяк випадок порушили справу про відмивання коштів.

Але є питання. А що робив посадовець воюючої країни, який мав допуск до усіх держтаємниць у Сербії, яка кишить агентами російської ФСБ? І яка невідома сила спрямувала його за день до початку війни терміново покинути Україну і відбути у такий вояж з космічною, як для людини яка усе життя на державній службі, сумою готівки?
От мені цікаво....ніхто у владі не хоче вибачитися за призначення російського агента на топову посаду в українську головну спецслужбу?

Олег МЕДУНИЦЯ

Деталі: Прикордонники зупинили автівку BMW у прикордонному пункті «Прешево», за кермом якої сидів 36-річний громадянин Німеччини Олександр Акст. Із ним у машині був Наумов. Чоловіки планували виїхати до Північної Македонії.

Після обшуку в автомобілі поліцейські виявили незадекларованими біля 600 тисяч євро, майже 125 тисяч доларів і два смарагди.

Обох чоловіків затримала поліція міста Ніш за підозрою у відмиванні коштів.

Довідково: Наумов очолював Головне управління внутрішньої безпеки СБУ з літа 2019 року до липня 2021 року. 2020 року президент Зеленський присвоїв йому звання бригадного генерала.

Раніше Наумов працював у Генпрокуратурі та Державному агентстві з управління Чорнобильською зоною відчуження. На своїй посаді начальник управління внутрішньої безпеки СБУ відповідав за контроль самих СБУшників, щоб ті не йшли на корупцію. Інформація про роботу цього підрозділу – секретна.



Теги:російсько - українська війна, СБУ, Олег Медуниця, генерал Наумов, агенти Москви


Читайте також



Коментарі (0)
avatar